پنجشنبه 25 مرداد 1397   08:32:43
1396/11/21 شنبه
نخستین جلسه کمیته مشورتی علمی نشست منطقه‌ای پیمان گروه هشت و مجمع جهانی سلامت
نخستین جلسه کمیته مشورتی علمی نشست منطقه‌ای پیمان گروه هشت و مجمع جهانی سلامت در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد. دانشگاه علوم پزشکی تهران با تلاش‌های انجام شده در سال ۲۰۱۶ به‌عنوان تنها نماینده از منطقه غرب آسیا در کنسرسیوم جهانی گروه پیمان هشت (M8 alliance) پذیرفته شد. دستور کار این جلسه تهیه دستور علمی این نشست بوده و پس از بحث و بررسی پیشنهادات در جلسه بعدی کمیته علمی، پیش‌نویس نهایی به مسئولین M8 ارائه خواهد شد و با نظرات مسئولان و نهایی شدن پیش‌نویس عملیات اجرایی نشست آغاز خواهد شد.

نخستین جلسه کمیته مشورتی علمی نشست منطقه‌ای پیمان گروه هشت و مجمع جهانی سلامت روز سه‌شنبه 26 دی 96 با حضور دکتر جعفریان نماینده تام الاختیار دانشگاه در نشست منطقه‌ای پیمان گروه هشت و مجمع جهانی سلامت و رئیس بین‌المللی نشست منطقه‌ای 2019 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد.
دکتر جعفریان در حاشیه این جلسه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران با تلاش‌های انجام شده در سال ۲۰۱۶ به‌عنوان تنها نماینده از منطقه غرب آسیا در کنسرسیوم جهانی گروه پیمان هشت (
M8 alliance) پذیرفته شد. این گروه برگزار کننده مجمع جهانی سلامت است که یک گردهمایی بین‌المللی در حوزه سلامت است و از 9 سال پیش در برلین پایتخت آلمان تحت نظر صدراعظم آلمان، رئیس‌جمهور فرانسه و رئیس اتحادیه اروپا آغاز شده و با حضور دو هزار نفر از 100 کشور جهان، شامل وزرای بهداشت، روسای سازمان‌های بین‌المللی و پژوهشگران و صاحب‌نظران سلامت در مهر‌ماه هر سال باهدف سیاست‌سازی و تهیه دستور کار در نظام سلامت جهانی برگزار می‌شود.
دکتر جعفریان افزود: این جلسات به مدت سه روز با برنامه‌هایی ازجمله پانل تخصصی، کارگاه و سخنرانی‌های متعدد برگزار می‌شود و افراد صاحب‌نظر در هر حوزه مطالب و نظرات خود را بیان می‌کنند.
رئیس بین‌المللی نشست منطقه‌ای 2019، بابیان اینکه نشست‌های منطقه‌ای کمی محدودتر است و هرسال در اردیبهشت ماه در یک قاره برگزار می‌شود گفت: نشست منطقه‌ای در سال 2017 با میزبانی دانشگاه مونترال کانادا برگزار شد و در سال 2018 دانشگاه کویمبرای پرتغال میزبان آن خواهد بود. هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت به پیشنهاد دانشگاه و بر اساس مصوبه مجمع پیمان گروه ۸ در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در جزیره کیش برگزار می‌گردد.
وی با بیان اینکه: امروز به‌منظور تهیه دستور علمی این نشست اولین جلسه مشورتی علمی با حضور همکاران صاحب‌نظر از داخل و خارج دانشگاه برگزار و دستور اولیه آماده شد گفت: پس از بحث و بررسی پیشنهادات در جلسه بعدی کمیته علمی، پیش‌نویس نهایی به مسئولین
دکتر جعفریان در ادامه گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود 700-600 میهمان در این نشست حضور خواهند داشت که از این تعداد 200 نفر میهمانان بین‌المللی خواهند بود و بقیه ظرفیت برای همکاران وزارت بهداشت و سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظر گرفته‌ شده که به نظر می‌رسد با توجه به توان موجود در کل کشور و دانشگاه بتوانیم میزبان یک نشست بین‌المللی واقعی که تاکنون در این سطح در حوزه سلامت در کشور برگزار نشده، باشیم.
دکتر جعفریان بابیان اینکه این نشست فرصت مناسبی است تا از تجارب بین‌المللی استفاده کنیم و تجارب خودمان را با کشورهای منطقه به اشتراک بگذاریم در پاسخ به این سؤال که روند تصویب میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران چگونه بوده است افزود: زمانی که کشوری برای نشست منطقه‌ای داوطلب می‌شود پس از ارائه توجیهات لازم برای برگزاری نشست، رأی‌گیری بعد از خروج نمایندگان متقاضی و بصورت کاملا بی‌طرفانه صورت می‌گیرد و اعضای مجمع پیمان گروه ۸ به اجماع از پیشنهاد میزبانی دانشگاه ما استقبال کردند و دعوت ما را پذیرفتند.
رئیس بین‌المللی نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت 2019 اظهار امیدواری کرد: با حمایت‌های وزارت بهداشت، دانشگاه و سایر ارگان‌های مرتبط ازجمله وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و منطقه آزاد کیش بتوانیم این نشست را آن‌طور که شایسته نام ایران است برگزار کنیم.

خانه | بازگشت |
Guest (bguest)