منو اشيا عمودي
نوار راهبری
تعداد بازدید این صفحه :1022
1397/2/18 سه‌شنبه
پیام دکتر تکیان معاون امور بین الملل دانشکده بهداشت به مناسبت برگزاری دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار سلامت
دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار سلامت در روز سه شنبه25 اردیبهشت ماه 1397 با هدف بزرگداشت استاد گرانقدر و فرهیخته جناب آقای دکتر علیرضا مصداقی نیا برگزار می گردد.

متن کامل پیام به شرح ذیل می باشد:
همکاران گرانقدر، اعضای محترم هیات علمی، دانشجویان وکارکنان  محترم دانشکده بهداشت

با سلام و عرض ادب

همانگونه که تا بحال به استحضارتان رسیده است با عنایت خداوند متعال دانشکده بهداشت در نظر دارد پیرو برگزاری شکوهمند و موفق نخستین کنفرانس بین الملل توسعه پایدار سلامت و یادمان پنجاهمین سالگرد دانشکده که در اردیبهشت ماه 1395 انجام پذیرفت، دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار سلامت را در روز سه شنبه 25 اردیبهشت ماه 1397 با هدف بزرگداشت استاد گرانقدر و فرهیخته جناب آقای دکتر علیرضا مصداقی نیا برگزار نماید.

اهداف توسعه پایدار و بویژه توسعه پایدار سلامت از وظایف اصلی دولت ها و موسسات و نهادهای آموزشی، پژوهشی و برنامه ریز و خدمت رسان به شمار می آید. نیم قرن دوم حیات طیبه دانشکده بهداشت مقارن با پیچیدگی ها، دغدغه ها و مسائل گوناگونی است که نظام سلامت کشورمان را در معرض تهدید قرار داده است. به عنوان مثال  بیش از سه چهارم مرگ و میر های زیر هفتاد سال به علت بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان ها و بیماری های مزمن تنفسی روی میدهد. طرفه اینجاست که عامل خطر اکثریت این بیماری ها ریشه در سبک زندگی نا سالم شهروندان ایرانی دارد همچنین تغییرات اقلیمی و زیست محیطی از جمله کمبود منابع آب، آلودگی هوا، ریزگردها و گرد و غبار، آلاینده های شیمیایی و زیست محیطی، خشک شدن دریاچه ها و جنگل زدایی  و گرم شدن کره زمین و... تاثیرات جبران ناپذیر و بعضا غیر قابل بازگشتی بر سلامت انسان ها و نیل به مفهوم انسان توسعه یافته، که هدف غایی حاکمیت ها می باشد گذارده است.

در اثر تغییرات اقلیمی فوق الذکر و همچنین دخالت بشر و بعضا سوگیری پژوهش ها بر خلاف مصالح و نیازهای کشورها با درآمد  پایین، بسیاری از کشورهای جهان در معرض خطر بیماری های بازپدید و نوپدید قرار گرفته اند. مقاومت ضد میکروبی و مقولات توسعه ای که بسیاری از آنها در خارج از نظام های سلامت تکوین می یابند نیز در پایداری دستاوردهای سلامت بشر از جمله کاهش مرگ و میر، کاهش بار بیماری ها، افزایش امید به زندگی و در نهایت بهبود شاخص توسعه انسانی تاثیر گذارده است.

در این میان نقش نهاد های پیشروی آموزش عالی در ایجاد بستر مناسب آموزشی، پژوهشی و خدمت رسانی در تحقق توسعه پایدار سلامت امری حیاتی و انکار ناپذیر است از اینرو دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار سلامت بر آن است تا ضمن بزرگداشت جناب آقای دکتر مصداقی نیا و اهدای جوایز برگزیدگان جایزه ایشان که در پایان مراسم افتتاحیه کنفرانس انجام خواهد پذیرفت، با برگزاری سه پانل تخصصی در ارتباط با  پیشگیری و مبارزه با بیما ری های غیرواگیر، بیماری های عفونی بازپدید و نوپدید و تغییر اقلیم و سلامت و استفاده از نظرات و تجربیات صاحب نظران، سیاست گذاران، پژوهشگران و کلیه علاقه مندان فرصتی فراهم آورد تا نقش دانشکده بهداشت و خانواده سلامت کشور در نیل به توسعه پایدار سلامت تبیین و روشن تر شود.

به عنوان دبیر این همایش خرسندم از همه شما عزیران صمیمانه دعوت کنم تا در این رخداد مهم که خود میزبان آن هستید حضور بهم رسانید و دست اندرکاران و خادمین خود را در برگزاری هرچه باشکوه تر این بزرگداشت سالیانه یاری نمایید.

با احترام و آرزوی بهترین ها

دکتر امیرحسین تکیان