چهارشنبه 19 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/04/16 - 11:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 80
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چهارمین نشست مجازی اندیشکده حکمرانی خوب سلامت برگزار شد

چهارمین نشست مجازی اندیشکده حکمرانی خوب سلامت با موضوع «مبانی اخلاقی عدالت در سلامت و توصیه های شواهد محور برای بهبود آن در ایران» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت، سه شنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۰ نشست مجازی مبانی اخلاقی عدالت در سلامت و توصیه‌های شواهد محور برای بهبود آن در ایران به همت مرکز تحقیقات عدالت در سلامت و اندیشکده حکمرانی خوب سلامت برگزار شد.
در این نشست ابتدا خاطره خانجانخانی، مدیر اجرایی اندیشکده، به معرفی اندیشکده حکمرانی خوب سلامت پرداخت و بیان کرد این اندیشکده با هدف بیان اصول حکمرانی خوب سلامت و با تکیه بر نقش مردم تاسیس شده است و در حال حاضر هدف آن، تحقق ارتباط و همکاری بین دولت، مردم و نظام سلامت است و مردم باید بتوانند مطالبات، خواسته‌ها و تجربیات خود را در اختیار دولت و نظام سلامت قرار دهند.
وی همچنین، از تمام علاقه‌مندان و اندیشمندان برای عضویت در این اندیشکده دعوت کرد.
در بخش بعدی، دکتر امیر حسین تکیان، استاد دانشکده بهداشت و بنیانگذار و مدیر مسئول اندیشکده حکمرانی خوب سلامت، از اهمیت ارتباط بین اخلاق و عدالت سخن گفت و اذعان داشت همیشه در زمان پاندمی‌ها و افزایش استرس‌ها مسائل غیر اخلاقی مثل بی‌عدالتی نمود بیشتری پیدا می‌کند و از ابتدای شروع پاندمی کرونا، نابرابری‌های سلامت افزایش پیدا کرده که علت آن تحمل بار بیشتر بیماری توسط مردم فقیر بوده است. همچنین روستاییان به دلیل مسن‌تر بودن و دسترسی کمتر به خدمات سلامت، بیشتر در معرض ابتلا به کرونا و عوارض ناشی از آن هستند و در نتیجه باید در تصمیم‌گیری‌ها در اولویت قرار بگیرند. وی خاطر نشان کرد کووید ۱۹ به ما فرصتی داده است مسائل غیر اخلاقی موجود در نظام سلامت کشورمان را بهتر بشناسیم و برای آن‌ها راه حل پیدا کنیم.
سپس دکتر احسان شمسی کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو کمیته اخلاق سازمان جهانی سلامت، بیان کرد: ارتباط بین اخلاق و عدالت بسیار گسترده است و برای رسیدن به آن باید سلسله مراتبی را طی کنیم. وی با اشاره به اینکه حساسیت اخلاقی نسبت به موضوع عدالت در جامعه ایران بسیار کم است و علت آن شعاری بودن گفتمان عدالت است، اذعان کرد عدالت در مقام عمل بسیار پیچیده است و برای اجرایی شدن نیاز به دانشمندان فکور و ایجاد کانون‌های فکر است.
 وی ادامه داد در کشور ما ابتدا باید علم اخلاق و عدالت به لحاظ نظری توسعه یابد و حساسیت اخلاقی نسبت به مسائل مختلف ایجاد شود. همچنین باید رویکرد و نظریه قابل قبول در باب عدالت ایجاد شود و اثرات تصادفی و اجتماعی زندگی حذف شده و زندگی برای همه نرمال باشد. همه شهروندان باید به خدمات سلامت دسترسی داشته باشند و تامین مالی آن به اشکال مختلف صورت پذیرد و برای داشتن آینده بهتر باید روی مسئله عدالت کار کنیم و کار دانشگاهی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
سپس دکتر علیرضا اولیایی منش، رییس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت، به تعریف عدالت پرداخت و گفت: عدالت به فقدان تفاوت‌های نظام‌مند و بالقوه و قابل برطرف کردن در یک یا چند جنبه از سلامت در یک جمعیت گفته می‌شود. در کشور ما هرچه تمرکز به سمت خدمات مدرن‌تر برود نا عدالتی هم بیشتر شده و در سطح اول ارایه خدمات سلامت هیچگونه بی‌عدالتی وجود ندارد.
دکتر اولیایی منش، در رابطه با کرونا و بی عدالتی بیان کرد: کرونا باعث شفاف شدن بی‌عدالتی‌ها در سلامت شد و جمله «هرچه فقیرتر بیمارتر و هرچه بیمارتر فقیرتر» نمود بیشتری در این پاندمی پیدا کرد. وی، در ادامه توصیه‌هایی به نظام سلامت در جهت مدیریت بهتر این پاندمی ارائه کرد و گفت: باید توجه بیشتری به فقرا در زمان کرونا شود، دهک‌بندی‌ها باید مشخص‌تر باشد، بیماران صعب العلاج و سالمندان در اولویت قرار بگیرند تا خود به خود عدالت در سلامت ایجاد شود.
در پایان به سوالات شرکت کنندگان در زمینه عدالت و اخلاق پاسخ داده شد و کتاب مرجع سیاست‌گذاری سلامت معرفی و فیلم کوتاهی در رابطه با این کتاب پخش شد.
علاقه‌مندان به تهیه کتاب می‌توانند از این پیوند اقدام کنند.

  • گروه خبری : روابط عمومی,کارگاههای آموزشی
  • کد خبر : 203883
کلمات کلیدی
نسیبه جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه