شنبه 19 آبان 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1398/02/24 - 16:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 182
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری ژورنال کلاب در بخش میکروب شناسی پزشکی توسط زهره میرباقری

جلسه با عنوان Non-pylori Helicobacters (NHPHs) Induce Shifts in Gastric Microbiota in Helicobacter pylori-Infected Patients) توسط زهره میرباقری از دانشجویان دکتری باکتری شناسی و به راهنمایی دکتر روناک بختیاری روز شنبه 21 اردیبهشت ساعت 10:30 در سالن شورای ویروس شناسی برگزار شد.

در مقاله ای که در ژورنال کلاب با عنوان Non-pylori Helicobacters (NHPHs) Induce Shifts     in   Gastric Microbiota in Helicobacter pylori-Infected Patients  توسط زهره میر باقری به آن پرداخته شد ، اثر گونه های هلیکوباکتر غیر هلیکوباکتر پیلوری شامل H. suis, H. felis, H. salomonis بر روی ساختار و جمعیت  و همچنین پروفایل عملکردی میکروبیوتای معده ی بیماران مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری بررسی شد. در این تحقیق برای بررسی جمعیت میکروبیوتا از روش  Sequencing 16S rRNA    بر روی 164 نمونه بیوپسی معده که در پنج گروه شامل گروه CT(کنترل، H. pyloriمنفی)، گروه HPHS(H. suisمثبت/ H. pyloriمثبت)، HPHF( H.felis مثبت/ H.pylori مثبت)، HPHM(H. salomonis مثبت/ H.pylori مثبت)، HP(فقط H. pylori مثبت)تقسیم بندی شده بودند، استفاده شد.

میرباقری بیان کرد نتایج حاصل شده، حاکی از تغییرات قابل توجهی در ساختار و عمکرد میکروبیوتای معده بین گروه تنها عفونی شده با  هلیکوباکتر پیلوری و گروه  دارای عفونت همزمان هلیکوباکتر پیلوری و گونه های هلیکوباکتر غیر پیلوری بوده است. تغییرات القا شده در ساختار میکروبیوتا بوسیله گونه های هلیکوباکتر غیر پیلوری، بیشتر در ارتباط با ویژگیهایی مثل ممانعت از ترشح اسید معده و کوتاکسی بوسیله این گونه ها می باشد. در گروه های HPHS و HPHF افزایش در تعداد OTUگونه ها و کاهش تنوع جمعیت باکتریایی دیده شد. بعلاوه فراوانی جنس های باکتریایی تولید کننده ترکیبات سرطان زای نیتروزآمین در دو گروه HPHS و HPHF کاهش داشته اند که نشان دهنده کاهش ریسک ایتلا به سرطان معده در افراد مبتلا به عفونت همزمان هلیکوباکتر پیلوری با این گونه ها بوده است. کاهش در فراوانی نسبی شاخه های باکتروئیدتس و فرمیکوتس در گروههای HPHS و HPHF همراه با افزایش مسیرهای متابولیسم لیپید بوده است.

 بنابراین گونه های هلیکوباکتر غیر از هلیکوباکتر پیلوری می توانند باعث تغییر در ساختار و عملکرد میکروبیوتای معده بشوند و ادامه تحقیقات بر روی پاتوژنزیس بیماریهای معده در آینده  لازم و ضروری می باشد.

پس از پایان جلسه دانشجویان و اساتید به پرسش و پاسخ پیرامون موضوع مقاله پرداختند.

  • گروه خبری : گروه پاتوبیولوژی
  • کد خبر : 202604
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه