دوشنبه 05 آذر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1397/04/27 - 19:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 600
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مصاحبه با دکتر فاضل شکری پژوهشگر برتر و استاد گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت

بیش از 170 مقاله در مجلات معتبر بین المللی و کسب عنوان پژوهشگر برتر در جشنوارۀ رازی از سوابق این استاد به نام دانشکده بهداشت میباشد.

جناب آقای دکتر با سلام و تشکر از اینکه وقت گرانبهای خودتان را در اختیار ما قرار دادید . لطفا اگر امکان دارد خودتان را معرفی نمایید؟

اینجانب دکتر فاضل شکری   عضو هیات علمی بخش ایمنی شناسی گروه پاتوبیولوژی دانشکده  بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم   در سال 1369 پس از فارغ التحصیلی در رشته ایمونولوژی از دانشگاه بیرمنگام انگلستان بعنوان عضو هیات علمی وارد دانشکده شدم در سال 76 به مرتبه دانشیاری ودر سال 80  به مرتبه استادی رسیدم .

-آقای دکتر بعنوان عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت درباره فعالیتهای علمی خودتان توضیح بدهید؟

فیلد اصلی تحقیقاتی بنده در زمینه مطالعه ساختار و عملکرد آنتی بادی و لنفوسیت B در بیماریهای عفونی، خودایمنی و سرطان بوده است. بلافاصله پس از شروع بکار در دانشگاه باتوجه به نیاز کشور، درارتباط با واکسیناسیون بیماریهای عفونی، مطالعاتی را در زمینه واکسیناسیون هپاتیت B در نوزادان شروع کردم که این مطالعات همچنان ادامه دارد. اولین مطالعه در زمینه ارزیابی ایمونوژنیسیتۀ واکسن های نوترکیب هپاتیت B ساخت بلژیک و کوبا در کشور را انجام دادیم و بدنبال آن پروتکل جدید واکسیناسیون نوزادان با واکسن هپاتیت B را پیشنهاد کردیم. باتوجه به عدم پاسخ درصدکمی از نوازدان به واکسن نوترکیب هپاتیت B، پروژه های متعددی به منظور ارزیابی مکانیزم های ایمونولوژیک مرتبط با عدم پاسخ به واکسن انجام دادیم که مقالات مربوطه درمجلات معتبر بین المللی چاپ شد. ضمناً ارزیابی واکسن های تولید داخل کشور و منجمله واکسن های DTP و MMR را در قالب پروژه های ملی انجام دادیم. در زمینه سرطان نیز تابحال مطالعات زیادی درارتباط با شناسایی آنتی ژن های جدید وابسته به تومور انجام دادیم و مارکرهای جدیدی رامعرفی کردیم و برعلیه آنها آنتی بادیهای منوکلونال تولید کردیم. بعضی از این آنتی بادی ها کاندید مناسبی برای درمان بشمار می روند. برای اولین بار تکنولوژی کایمریزاسیون و انسانی کردن آنتی بادیها را در کشور راه اندازی و تعدادی از آنتی بادیها را به فرم کایمریک و انسانی تولید کردیم. یکی از این آنتی بادیها بصورت پتنت در ایران و آمریکا ثبت گردید.

اینجانب درکنار راهنمائی دانشجویان ارشد و دکتری تلاش داشتم که پایان نامه ها و پروژه های تحقیقاتی منجر به تولید محصولاتی شوند که در زمینه های پژوهشی و تشخیصی در فیلد ایمونولوژی کاربرد داشته باشند. برهمین اساس درچند سال اول موفق به تولید بیش از چهل آنتی بادی پلی کلونال برعلیه ایمونوگلوبولین و ایزوتیپ های مختلف انسان و حیوانات مانند موش، خرگوش و گوسفند شدم. بسیاری از این آنتی بادیها جهت استفاده در آزمون های سرولوژیک و سلولی مانند الایزا، ایمونوبلات ، فلوسیتومتری و ایمونوهیستوشیمی با آنزیم ها و رنگ های فلورسانس مختلف نشان دار شده و توسط آزمایشگاه رفرانس کشوری مورد تایید قرار گرفتند. در کنار آنتی بادیهای پلی کلونال، آنتی بادیهای منوکلونال مختلفی نیز تولید شدند که مشخصات بسیاری از آنها در مقالات چاپ شده اینجانب ذکر شده است. تابحال بیش از 170 مقاله از اینجانب در مجلات معتبر بین المللی چاپ شده است. ضمناً دوبار در سالهای 1379 و 1387 توسط جشنوارۀ رازی به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدم.

اینجانب در کنار فعالیتهای پژوهشی و آموزشی تلاش وسیعی در زمینه ایجاد زیر ساختهای علمی مورد نیاز کشور در عرصه ایمونولوژی و بیوتکنولوژی انجام دادم. در سال 1372 بانک سلولی ایران را در انستیتو پاستور تاسیس کردم و طی  حدود 17 سال با مدیریت این بانک موفق به تاسیس تعداد زیادی آزمایشگاههای مدرن کنترل کیفی و تولید و ذخیره سازی صدها ردۀ سلولی و هیبریدوم های مواد آنتی بادی منوکلونال در این بانک شدم. فعالیت های بانک سلولی نقش بسیار مهمی در توسعه فعالیت های پژوهشی و تولیدی در زمینه های سلولی و ملکولی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور داشته است. در ادامه فعالیت های مذکور در سال 1379 در کنار دوست ارجمندم استاد فرهیخته جناب آقای دکتر جدی تهرانی موفق به تاسیس و راه اندازی مرکز تحقیقات آنتی بادی منوکلونال در پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم پزشکی ابن سینا شدم.

- استاد لطفا در مورد چگونگی ارتباط خود با  دانشجویانتان  توضیح بفرمایید؟

شایدمهمترین و برجسته ترین افتخارات علمی و پژوهشی اینجانب به عنوان معلم و پژوهشگر در دانشگاه تربیت فارغ التحصیلان ممتاز و برجسته در رشته ایمونولوژی بوده و می باشد. همیشه تلاش داشتم تا دانشجویانی را که برای انجام پایان نامه در مقاطع ارشد و دکترا گزینش می کنم فضائی برای آنان فراهم کنم تا با استاندارد قابل قبول مسیر خود را طی کنند و فارغ التحصیل شوند. تابحال در حدود 18 نفر دانشجوی دکتری و بیش از 45 نفر دانشجوی ارشد زیرنظر مستقیم اینجانب فارغ التحصیل شده اند. تعداد زیادی از این فارغ التحصیلان درحال حاضر از اساتید برجسته دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور هستند و خود تابحال دهها دانشجو را تربیت کرده اند.
منبع: سایت دانشکده بهداشت

 

  • گروه خبری : گروه پاتوبیولوژی
  • کد خبر : 202723
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه