رگزاری جلسه دفاع از پایان نامه آقای حمیدرضا آقابابائیان دانشجوی مقطع دکتری تخصصی رشته سلامت در بلایا و فوریت ها 1400/06/10

از آنجا که یکی از اولویت های کاهش خطر بلایا در نظام سلامت، ارزیابی اثرات بلایا برای برآورد اثرات بهداشتی مرتبط در جوامع در معرض می باشد، این مطالعه با هدف توسعه مدل پیش بینی و ارزیابی اثرات سلامتی امواج گرمایی و سرمایی، طوفان های گردوغبار و هم زمانی امواج گرما با طوفان های گردوغبار در چهار مرحله در شهر دزفول انجام شد. مدل پیش بینی توسعه یافته به طور معنی داری حاکی از اثرات مضر سلامتی امواج گرمایی، امواج سرمایی، طوفان های گردوغبار و هم زمانی آن ها باهم در شهر دزفول بود.

جلسه دفاع از پایان نامه آقای حمیدرضا آقابابائیان دانشجوی مقطع دکتری تخصصی رشته سلامت در بلایا و فوریت ها با عنوان: توسعه مدل پیش بینی اثرات هم زمانی نوسانات آب و هوایی فرین و طوفان های گرد و غبار بر سلامت: مطالعه موردی در شهرستان دزفول با راهنمایی آقای دکتر عباس استاد تقی زاده  و آقای دکتر  علی اردلان  و مشاور اساتید گرامی خانم دکتر مهری اکبری، آقای دکتر  علی عسکری ،آقای دکتر میر سعید یکانی نژاد ، آقای دکتر رحیم شرفخانی و خانم پروفسور کارولین استفنز و با حضور اساتید محترم داور در روز چهارشنبه 10 شهریور ماه 1400 ساعت: 15:30بصورت مجازی برگزار شد.
محققان بیان می‌کنند که نوسانات آب‌وهوایی فرین و طوفان‌های گردوغبار، علاوه بر اثرات مضر بر سلامت مردم، باعث افزایش بار کاری سیستم‌های بهداشتی درمانی در مناطق در معرض می‌شوند. از آنجا که یکی از اولویت‌های کاهش خطر بلایا در نظام سلامت، ارزیابی اثرات بلایا برای برآورد اثرات بهداشتی مرتبط در جوامع در معرض می‌باشد، این مطالعه با هدف توسعه مدل پیش‌بینی و ارزیابی اثرات سلامتی امواج گرمایی و سرمایی، طوفان‌های گردوغبار و هم‌زمانی امواج گرما با طوفان‌های گردوغبار در چهار مرحله در شهر دزفول انجام شد. مدل پیش‌بینی توسعه‌یافته به‌طور معنی‌داری حاکی از اثرات مضر سلامتی امواج گرمایی، امواج سرمایی، طوفان‌های گردوغبار و هم‌زمانی آن‌ها باهم در شهر دزفول بود. همچنین مدل رگرسیونی چندگانه اعتبار سنجی شده نیز حاکی از افزایش معنی‌دار برخی متغیرهای آب‌وهوایی و طوفان‌های گردوغبار بر خطر مرگ بود، هرچند ضریب تعیین مدل بالا نبود، اما این اثرات معنی‌دار می‌تواند کمک مهمی در مدل‌سازی و پیش‌بینی متغیرهای مرتبط با مرگ داشته باشد.
Key Words