جمعه 14 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1401/11/01 - 12:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 363
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری سمینار دانشجویان گروه سلامت در بلایا و فوریت ها

سمینار دانشجویان گروه سلامت در بلایا و فوریت ها برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، چهارشنبه 28 دی 1401 سمینار دانشجویان گروه سلامت در بلایا و فوریت ها به صورت ترکیبی حضوری- مجازی و با حضور دکتر اله بخشی استادیار گروه سلامت در بلایا و حوادث و دکتر حسن وطن دوست استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها دانشکده بهداشت و مشارکت دانشجویان دکترای سلامت در حوادث و بلایا در محل دپارتمان گروه برگزار شد.

در این سمینار دانشجویان لیلا کوچکی نژاد و احمد کاملی و سعید یعقوبی به ارائه عنوان های خود پرداختند.

ابتدا کوچکی نژاد به ارائه موضوع خود با عنوان «لپتوسپیروزیس» پرداخت.

وی گفت:  لپتوسپیروز یک بیماری باکتریایی است که انسان و حیوانات را درگیر می کند. این بیماری توسط باکتری هایی از جنس لپتوسپیرا ایجاد می شود. در انسان، می تواند طیف وسیعی از علائم را ایجاد کند که برخی از آنها ممکن است با بیماری های دیگر اشتباه گرفته شوند. بارندگی، سیل و بلایای طبیعی نیز می توانند به طرق مختلف بر تراکم جمعیت و رفتار حیوانات تأثیر بگذارند. در زمینه مدیریت بلایا، می توانیم  با انجام اقداماتی برای کاهش مواجهه و اقداماتی برای  حفاظت، ایمن سازی، و کموپروفیلاکسی قبلی، کاهش منبع از طریق ایمن سازی حیوانات کشاورزی و حیوانات با واکسن یک استراتژی بسیار مهم برای کاهش خطر لپتوسپیروز انسانی است. همچنین آگاهی برای تشخیص صحیح و درمان زودهنگام لپتوسپیروز کلیدی است.

در ادامه یعقوبی به موضوع سیل در ایران، بیماری های شایع، مداخلات برای کنترل ناقل ها، سازمان ها و مؤسسات مداخله کننده در کنترل ناقلین و چالش های کنترل بیماری های ناقلین پرداخت. از حامل های شایع که میزان شیوع آنها در سیل افزایش پیدا می کند می توان به مواردی نظیر شپش سر، کنه سارکوپتس اسکابئی، پشه کولکس، عقرب نام برد. مداخلات کنترل حامل ها شاملآموزش بهداشت فردی به سیل زدگان، آموزش نیروهای مستقر در اردوگاه ها برای شناسایی، پیشگیری و کنترل ناقلین، جمع آوری و دفع بهداشتی زباله در اطراف کمپ ها، ضدعفونی عمومی اطراف چادرها و سمپاشی اطراف زباله، پخش اسپری و قلم دافع حشرات و توزیع شامپو پرمترین و لوسیون دایمتیکون در بین بیماران مبتلا به پدیکولوزیس ذکر کرد. عدم وجود دستورالعمل های ملی برای کنترل حامل ها، عدم وجود پروتکل رسمی برای آمادگی برای مقابله با بیماری های منتقله از طریق ناقلین در هنگام بلایا، دخالت نهادهای ناآگاه و غیرمسئول، مداخله خیرین و نهادهای عمومی و کمبود امکانات و تجهیزات و همچنین بین سایر معاونان دانشگاه از چالش های مواجهه با حامل ها در سیل بود.

سپس کاملی به ارائه موضوع خود با عنوان «راه های مقابله با ناقلین در کمپ های آوارگان» پرداخت. وی پس از توضیحات اولیه در زمینه افزایش میزان آوارگان به دنبال بلایا، گفت: تأثیر ناقلین، جانوران موذی در تندرستی و آسایش انسان هایی که در کمپ زندگی می کنند، غیرقابل انکار است. متاسفانه  عدم رعایت اصول بهداشتی و مهندسی بهسازی محیط کمپ باعث انتشار این موجودات در محیط و مقاوم سازی آنها شده که مقابله و کنترل آنها را با چالش مواجه کرده است. برای کنترل ناقلین و حیوانات موذی می بایستی توان علمی و عملی متخصصین این حوزه را افزایش داد.

در پایان نشست به سؤالات دانشجویان پاسخ داده شد و بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

  • گروه خبری : گروه سلامت در حوادث و بلایا,روابط عمومی
  • کد خبر : 225014
کلمات کلیدی
نسیبه جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه