شنبه 22 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/10/19 - 13:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 862
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جهش لامبدا در ویروس کرونا و ویژگی های آن ..

مقدمه:
ویروس کرونا تا کنون جهش های متعددی داشته است که در هر یک از این جهش ها به دلیل تغییر در ویژگی های ویروس و بیماری، از جمله قابلیت انتقال پذیری بیشتر، وخیم تر شدن بیماری و غیره، باعث شده تا موج جدیدی در بسیاری از کشورها رخ دهد. اکنون که جهان درگیر دست و پنجه نرم کردن با نوع دلتا است، خبرهایی از گونه جدیدی به نام لامبدا به گوش می رسد که در اینجا قصد داریم ویژگی های این سویه را بررسی کنیم. ذکر این نکته ضروری است که در طول دوران اپیدمی، نیاز مند مطالعات و بررسی های مختلف بر روی این ویروس بوده ایم اما سرعت تغییرات این ویروس در طی 20 ماه اخیر نسبتا زیاد بوده و فرصت مطالعه دقیق آن در بسیاری از موارد وجود نداشته است. در مورد گونه جهش یافته لامبدا نیز مطالعات علمی انجام شده بسیار محدود بوده و تنها نظر متخصصان در این زمینه موجود است.
شواهد موجود:
سویه (واریانت) لامبدا کروناویروس با کد C.37 اولین بار در دسامبر 2020 در پرو مشاهده شد و در 14 ژوئن 2021 نامگذاری و تایید شد. این گونه بیشتر در کشورهای آمریکا جنوبی در حال گسترش است و در حال حاضر حداقل در 30 کشور جهان وجود دارد. طبق گزارش اداره مدیریت بیماری های واگیر اتحادیه اروپا، هنوز اطلاعاتی در زمینه بالاتر بودن شدت انتقال و یا مخفی شدن در برابر تست ها و هم چنین ناکارامدی واکسن ها در برابر آن در دسترس نیست و در این زمینه مطالعاتی در حال انجام است. در حال حاضر تنها یک مقاله داوری نشده بر روی تاثیر واکسن سینووک بر روی این سویه وجود دارد که از کمتر شدن ایمنی واکسن در برابر آن حکایت می کند. به نقل از یکی از کارشناسان ارشد سازمان جهانی بهداشت، ادعاهای مطرح شده در زمینه کشندگی بسیار بالای این سویه و صفر کردن تاثیر واکسن ها بی اساس بوده و هنوز هیچ مستند علمی در این زمینه وجود ندارد و این ادعاها اغراق آمیز است. اما با این حال بسیاری از متخصصین در مورد این سویه هشدار داده اند و بر رعایت هرچه بیشتر پروتکل های بهداشتی در کنار واکسیناسیون گسترده و همچنین انجام تحقیقات علمی سریع در این زمینه  تاکید کرده اند.
نتیجه گیری:
هنوز شواهد علمی بسیار کمی در این زمینه وجود دارد. راهکار فعلی همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی در کنار واکسیناسیون گسترده و همچنین انجام تحقیقات علمی دقیق است تا ویژگی های این سویه بهتر مشخص شود.
منابع:
 
 

 

  • گروه خبری : فرهنگ سواد و سلامت
  • کد خبر : 204932
کلمات کلیدی
نماینده وب سایت
تهیه کننده:

نماینده وب سایت

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه