برگزاری جلسه دفاع با عنوان بررسی تاثیرلیپوزوم حاوی پست بیوتیک لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم برمیزان رهاسازی پروتئین زونولین در مدل سلولی بیماری سلیاک (رده سلولی Caco2)
جلسه دفاع با عنوان بررسی تاثیرلیپوزوم حاوی پست بیوتیک لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم برمیزان رهاسازی پروتئین زونولین در مدل سلولی بیماری سلیاک (رده سلولی Caco2) توسط دانشجو فاطمه پیرنجفی، 16 دی ماه ساعت 11 به راهنمایی دکتر معصومه امینی و دکتر مهدی آدابی در سالن فارابی ساختمان سبز دانشکده بهداشت برگزار شد.
فاطمه پیرنجفی در جلسه دفاع خود گفت: این پروژه با همکاری پژوهشکده گوارش و کبد بیمارستان شریعتی و مدیر انجمن بیماری سلیاک کشور، دکتر بیژن شهبازخانی بر روی بیماری سلیاک انجام شد. بیماری سلیاک یا آنتروپاتی حساس به گلوتن، یک اختلال خود ایمنی است که با التهاب مخاط روده به دلیل پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن به مصرف گلوتن و گلیادین های گندم مشخص می شود. این بیماری در افراد دارای حساسیت ژنتیکی (ژنهای HLA-DQ2/DQ8 مثبت و غیر HLA) و تحت تأثیر محرکهای محیطی، از جمله بخشی از گلوتن، عفونتهای ویروسی و دیسبیوز میکروبیوتای روده، اتفاق میافتد. در حال حاضر، درمان اصلی بیماری سلیاک، یک رژیم غذایی بدون گلوتن برای مادام العمر است که این رژیم بدون گلوتن معایب و محدودیت هایی را هم از نطر بار روانی و هم بعد اقتصادی بر بیمار به همراه دارد. از جمله استراتژیهای جایگزین برای درمان بیماری سلیاک از جمله عواملی که قادر به مقابله با آسیب ناشی از گلوتن بر روی مخاط اپیتلیال هستند، در این پروژه انجام شد. به این صورت که از یک سویه پروبیوتیک های رایج در درمان سلیاک که متابولیت های آن ها به عنوان پست بیوتیک، میکروبیوتاهای روده را اصلاح می کند به ناملاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروماستفاده شد و ترکیب حاضر به صورت لیپوزوم، کپسوله شده و اثر بخشی متابولیت پست بیوتیک حاصله در دو فرم آزاد و فرم لیپوزومال بر روی رده سلولی Caco2 به عنوان رویکرد نوین برای مدیریت بیماری سلیاک ارزیابی شد. نتایج لیپوزوم سنتز شده، درصد محصورسازی بالایی از دارو را نشان داد. همچنین در بررسی اثر نتایج شمارش سلولی و MTT در 24و 48 ساعت مشاهده شد که لیپوزوم حاوی پست بیوتیک به خوبی توانسته است باعث القا آپپتوز و کاهش تکثیر سلولی شود و از ترشح زونولین جلوگیری کند. همچنین اثر لیپوزوم حاوی پست بیوتیک در 48 ساعت بیشتر از 24 ساعت گزارش گردید. در بررسی داده ها این نتایح حاصل شد که در صورت آزمایشات بالینی و حیوانی، لیپوزوم سنتز شده کارایی استفاده برای درمان بیماری سلیاک را خواهد داشت و امیدی جدید برای درمان بیماری سلیاک در کشور بوده که با همکاری دانشکده بهداشت و مرکز سلیاک پژوهشکده گوارش و کبد انجام شده ، امید است با طی مراحل پیش بالینی وارد فاز های کارآزمایی بالینی شود.
ارسال به دوستان