آغاز اولین دوره بین المللی دیپلمای بیولوژی و کنترل ناقلین در دانشکده بهداشت
70 روز با کارشناسان بین المللی برای مدیریت ناقلین بیماری ها در تهران، اصفهان و بندرعباس
مراسم افتتاحیه اولین دوره بین المللی دیپلمای بیولوژی و کنترل ناقلین، دوشنبه اول آبانماه 1402در دانشکده بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت، مراسم افتتاحیه اولین دوره بین المللی دیپلمای بیولوژی و کنترل ناقلین، دوشنبه اول آبانماه 1402در دانشکده بهداشت برگزار شد.
این دوره به درخواست سازمان جهانی بهداشت و با توجه به نیاز مبرم به نیروی آموزش دیده متخصص در زمینه ناقلین بیماریهای ناقل زاد، توسط گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریهای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران طراحی شده است.
برنامه پیش بینی شده برای دوره دیپلمای بیولوژی و کنترل ناقلین 10 هفته است و در آن 11 عنوان درسی آموزش داده می شود.
شرکت کنندگان اولین دوره بین المللی دیپلمای بیولوژی و کنترل ناقلین، از نیروهای شاغل در بخش کنترل ناقلین بیماریهای وزارت بهداشت کشورهای سومالی، افغانستان، پاکستان و عمان هستند.
مراسم افتتاحیه این دوره با حضور رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشکده بهداشت، دکتر مصداقی نیا، رئیس اسبق دانشکده بهداشت و عضو فرهنگستان علوم پزشکی، مدیر توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل دانشگاه، رئیس اداره بیماری های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و اعضای هیئت علمی گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها برگزار شد. در ابتدای جلسه دکتر ندافی، رئیس دانشکده بهداشت، ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان دوره، به معرفی سوابق درخشان علمی و آموزشی دانشکده بهداشت پرداخت و اظهار داشت: این دانشکده به عنوان قطب آموزشی علوم بهداشتی کشور، نقش مهمی در تربیت نیروی متخصص در کشور و منطقه دارد.
وی همچنین سخنانی در خصوص نقش دانشکده بهداشت در ارتقای سطح سلامت جامعه ایراد کرد.
در ادامه دکتر مصداقی نیا ضمن تایید سخنان رئیس دانشکده بهداشت، از شرکت کنندگان دوره درخواست کرد تا حداکثر تلاش خود را برای آموختن مطالب به کار گیرند.
وی جایگاه دانشکده بهداشت در منطقه را نیز کم نظیر بر شمرد.
در این جلسه دکتر رئیسی رئیس اداره بیماری های منتقله توسط ناقلین در خصوص سوابق علمی دانشکده بهداشت و حمایت آموزشی و فنی مورد نیاز شرکت کنندگان توضیحاتی ارائه کرد.
سخنران بعدی مراسم دکتر زرگران، مدیر توسعه امور بینالملل دانشگاه بود.
وی ضمن اظهار خوشوقتی از حضور شرکت کنندگان در این دوره، به اهمیت دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه آموزش پزشکی و حضور بیش از 1600 دانشجوی بین الملل از بیش از 50 کشور در دانشگاه خبر داد و حمایت معاونت بین الملل دانشگاه از برگزاری با کیفیت دوره های آموزشی را اعلام کرد.
دکتر اخوان، مدیر گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها، در ادامه به معرفی گروه، اعضای هیئت علمی، بخش ها و آزمایشگاههای مختلف، و سوابق پژوهشی و آموزشی آن پرداخت.
دکتر صداقت، مدیر دوره دیپلمای بیولوژی و کنترل ناقلین، به معرفی این دوره برای حضار پرداخت و خلاصه ای از فعالیت های انجام شده را ارائه کرد.
وی از تلاش های سازمان بهداشت جهانی، به ویژه دکتر قاسم زمانی (مدیر برنامه مالاریای بخش مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی) برای برگزاری این دوره و نیز حمایت مالی این سازمان تشکر کرد.
دکتر وطن دوست، استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها، گزارشی پیرامون سوابق این گروه برای برگزاری 15 دوره بین المللی مدیریت و برنامه ریزی کنترل مالاریا، 2 دوره بین المللی کنترل لیشمانیوز و یک دوره بین المللی کنترل ناقلین مالاریا توسط این گروه و دانشکده بهداشت در سالهای گذشته ارائه داد.
بیش از 400 نفر از 26 کشور از این دوره ها فارغالتحصیل شده اند .
دوره دیپلمای بین المللی بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها از 29 مهرماه تا 6 دیماه 1402 در محل دانشکده بهداشت و ایستگاههای تحقیقات بهداشتی اصفهان و بندرعباس برگزار میشود. مدیر دوره دکتر صداقت و هماهنگ کننده دوره دکتر حنفی بجد از اساتید گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریهای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند. اساتید دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، مازندران، کرمان و تربیت مدرس در تدریس بخش های مختلف مشارکت خواهند داشت.
ارسال نظر