جمعه 02 آذر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/02/29 - 09:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 708
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کارگاه شش روزه استقرار برنامه سواد رسانه در سلامت توسط دانشکده بهداشت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران و به نقل از دانشکده بهداشت، کارگاه شش روزه استقرار برنامه سواد رسانه در سلامت (تربیت مربی کشوری سواد رسانه در سلامت) در تاریخ ۱۰ لغایت ۱۲ و هم چنین  16 لغایت 18 اردیبهشت ماه با حضور مدیران آموزش و ارتقای سلامت  64 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور به عنوان اولین مربیان کشوری سواد رسانه در سلامت در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در هتل باباطاهر تهران برگزار شد.

همه گیری بزرگ کووید۱۹ نشان از  نیاز سیستم آموزش بهداشت در  زمینه توانمندسازی سواد سلامت رسانه بود که ضرورت دوره های آموزشی گسترده دارد.  پس از یک سال پژوهش علمی، برنامه درسی آموزش جامعه برای گسترش سواد رسانه با همکاری اساتید گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، خانم دکتر الهام شکیبازاده و خانم دکتر انسیه جمشیدی، دفتر آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معلاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری یونیسف تهیه گردید.

در این کارگاه که با هدف آموزش متخصصین بهداشت و در نهایت گروه های هدف متعدد در جامعه از جمله داوطلبان سلامت به روش TOT برگزار شد؛ برنامه درسی آموزش سواد سلامت رسانه توسط اساتید محترم ارتباطات، سواد رسانه، آموزش و ارتقای سلامت و هوش مصنوعی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، پلیس فتا، انجمن سواد رسانه ای ایران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و اداره اخبار مجلس تدریس گردید. معاونت بهداشت با در اختیار داشتن ۹ میلیون داوطلب و سفیر سلامت در خانواده و سازمان ها و ۳۸هزار کانال و گروه مجازی دارای یکی از بزرگترین شبکه های ارتباطی سلامت در کشور می باشد و توانمندسازی جامعه و بهبود سواد سلامت در همه ابعاد یک اولویت در برنامه های بهداشتی کشور در سال ۱۴۰۳ می باشد. در روز پایانی  با مشارکت شرکت کنندگان پیش نویس کتابچه راهنمای آموزشی داوطلبان سلامت تدوین گردید.

فرهنگ سلامت به عنوان یکی از اثرگذارترین حوزه ها در سلامت جامعه بسیار تحت تأثیر و تعامل دو سویه با فضای تبلیغاتی و رسانه ها می باشد و در دنیای امروز بهبود سواد سلامت رسانه و توانایی جستجو و تحلیل و به کارگیری اخبار و پیام های سلامت در فضای مجازی یکی از مهمترین اقدامات معاونت بهداشت به عنوان متولی فرهنگ سلامت در اعتلا فرهنگ و سبک زندگی سالم در کشور می باشد. توانمندسازی مادران و دانش آموزان و سفیران سلامت طلبه جزو اولین برنامه های توانمندسازی در زمینه سواد سلامت رسانه می باشد. در دوران پاندمی و گسترش اطلاعات نادرست بهداشتی مجهز بودن آحاد جامعه بویژه مادران خانواده و کودکان و نوجوانان می تواند سپر حفاظتی مهمی برای سلامت جامعه باشد. ارتقای سلامت جامعه و اعتلای فرهنگ سلامت در گرو افزایش سواد سلامت جامعه و توانمندی و مشارکت مردمی است و به همین دلیل بهبود سواد سلامت رسانه از اولویت های آموزش بهداشت و ارتقای سلامت کشور محسوب می شود.

  • گروه خبری : ریاست,گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت,فرهنگ سواد و سلامت,محتوای کرونا
  • کد خبر : 265981
عباس استادتقی زاده
تهیه کننده:

عباس استادتقی زاده

تصاویر

تنظیمات پس زمینه