دوشنبه 18 تیر 1403

رونمایی بخش هوش مصنوعی گوگل از مدل جدیدی برای watermark زدن روی عکسها و تشخیص اینکه یک عکس توسط مدلهای هوش مصنوعی گوگل ساخته شده

بخش هوش مصنوعی گوگل، Google DeepMind، از مدل جدیدی برای watermark زدن روی عکسها و تشخیص اینکه یک عکس توسط مدلهای هوش مصنوعی گوگل ساخته شده رونمایی کردن.

��این مدل که SynthID نام داره، در سطح پیکسل کار میکنه و طوری در پیکسلهای یک عکس، اطلاعات لازم برای تشخیص ساختگی بودن اون میگنجونه که با تغییر رنگ، اعمال فیلترهای مختلف، کراپ و برش عکس و حتی فشرده کردن و تغییر فرمت عکس هم از بین نره و همچنان بعد از این تغییرات توسط سیستم گوگل قابل تشخیص باشه و بشه فهمید که اون عکس با هوش مصنوعی گوگل ساخته شده. علاوه بر این با چشم انسان قابل تشخیص نیست و تاثیری روی کیفیت عکس هم نخواهد داشت.

��برای تشخیص ساختگی بودن هر عکس هم گوگل سیستم خاصی خواهد داشت که با اپلود عکس در اون میشه فهمید اون عکس با هوش مصنوعی تولید عکس گوگل ساخته شده یا خیر. گوگل به دلیل ماهیت این سیستم اطلاعات بیشتری از اون ارائه نداده، چون هر چه اطلاعاتی بیشتری از اون رو کنه، کاربران راه های دور زدن اون رو سریعتر پیدا خواهند کرد.

��این سیستم از حالا برای مشتریان سرویس Vortex AI گوگل کلاود در دسترس هست و بعد از اینکه کار کردن اون در مقیاس گسترده ثابت بشه، گوگل تمایل داره اون رو به شرکاش به اشتراک بزاره و در اینده احتمالا افزونه ای در مرورگر برای تشخیص عکسهای ساختگی در سایتهای مختلف عرضه کنه و حتی امید داره که به یکی از استانداردهای اینترنت برای انجام اینکار تبدیل بشه.

IT_Fouri@

نماینده  گروه IT