شنبه 24 شهریور 1403

پایان نخستین دوره از مجموعه کارگاه‌های آموزشی مدرسه پژوهش

نخستین دوره از مجموعه کارگاه‌های آموزشی مدرسه پژوهش پایان یافت.

نخستین دوره از مجموعه کارگاه‌های آموزشی مدرسه پژوهش که توسط گروه سلامت جهانی و سیاستگذاری عمومی و با همکاری معاونت پژوهشی دانشکده بهداشت؛ گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد بهداشت؛ مرکز تحقیقات عدالت در سلامت و اندیشکده حکمرانی خوب سلامت برگزار شده بود، به کار خود پایان داد. این مجموعه کارگاه ها که با هدف یادگیری مراحل مختلف پژوهش به‌صورت تعاملی برنامه‌ریزی شده بود، از 22 آبان 1402 آغاز و به صورت ماهیانه یک جلسه تا 23 خرداد 1403 ادامه داشت. مخاطبین این مدرسه کلیه علاقمندان و دانشجویان در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی و دوره تکمیلی سلامت عمومی بودند.

محورهای مورد بحث در هر یک از نشست های مدرسه پژوهش شامل موارد زیر بود:

1. -    انتخاب عنوان برای پایان نامه (چگونه از مطالعات قبلی موضوع مطالعه انتخاب کنیم)
  2. -    بیان مسئله، اهداف، فرضیات و سوالات پژوهش
  3. -    بررسی متون پروپوزال و روش انجام سرچ مقالات مرتبط
  4. -    تدوین چارچوب مفهومی
  5. -    چه زمانی مطالعه کمی انجام دهیم چه زمانی مطالعه کیفی
  6. -     انتخاب روش مطالعه بر اساس عنوان و اهداف پایان نامه
  7. -    نکته های مهم در مصاحبه یا گرداوری اطلاعات
  8. -    استخراج مقاله از پایان نامه

در هر یک از هشت نشست مدرسه پژوهش که با تسهیل گری دو نفر از اعضای هیات علمی برگزار شد، چهار نفر از دانشجویان یا دانش آموختگان به بیان تجربیات خود از موضوع مورد ارائه می پرداختند. پس از آن شرکت کنندگان حاضر در نشست سوالات، ابهامات و چالش‌های خود را در این خصوص بیان کردند. اساتید تسهیل‌گر نیز در طول نشست راهنما و پاسخ‌گوی سوالات حاضرین بودند.

مدرسه پژوهش در سال تحصیلی جدید برنامه های خود را با رویکردی متفاوت ارائه خواهد داد.

مرجان بهروزی

مرجان بهروزی