شنبه 15 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/05/07 - 09:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 250
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گزارشی از مراسم بزرگداشت استاد دکتر غلامحسین ادریسیان، استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت

مراسم بزرگداشت استاد دکتر غلامحسین ادریسیان به همت دانشکده بهداشت و گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی و دفتر ارتباط با دانش آموختگان در سالن شورای دانشکده بهداشت برگزار شد

گزارشی از مراسم بزرگداشت استاد دکتر غلامحسین ادریسیان، استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت

مراسم بزرگداشت استاد دکتر غلامحسین ادریسیان به همت دانشکده بهداشت و گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی و دفتر ارتباط با دانش آموختگان در تاریخ 2 مرداد 1403 در سالن شورای دانشکده بهداشت برگزار شد. در این مراسم دکتر کاظم ندافی، رئیس دانشکده بهداشت، دکتر سید منصور گتمیری، رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان ، دکتر مولوی ، مدیرگروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی و دکتر محمدرضا پورمند، دبیر ارتباط با دانش آموختگان به همراه اساتید و اعضای هیات علمی گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی و اساتید پیشکسوت دانشکده بهداشت و جمعی از کارشناسان گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی حضور داشتند.

دکتر کاظم ندافی، رئیس دانشکده بهداشت، به عنوان اولین سخنران ضمن تشکر از دفتر ارتباط با دانش آموختگان و زحمات دکتر محمد رضا پورمند، اظهار داشت بزرگترین سرمایه دانشکده از بدو تاسیس تا کنون سرمایه انسانی و اساتید برجسته ای بوده که در این دانشکده کار کرده اند و این میراث گرانبها را برای ما به جا گذاشته اند. اساتید بنیان گذار دانشکده از همان ابتدا هم به نیاز اجتماع توجه داشتند و هم کار مبتنی بر دانش و پژوهش، مشارکت اجتماعی و تمام مفاهیم برجسته که امروز در دنیا در دانشکده های نسل 3 و 4 مطرح است در آن زمان مدنظر بنیان گذاران دانشکده بوده است.اگر نگاهی اجمالی به شرایط بیماری های شایع در آن زمان داشته باشیم می بینیم سراسر کشور گرفتار بیماری های عفونی انگلی و بیماری های مختلفی بوده که نیاز به ورود دانشکده بهداشت در آن عرصه بوده است و حقیقتا" چقدر خوب ورود کرده و توانسته زمینه های لازم برای کنترل این بیماری ها را فراهم کند. امروز در این مراسم از استاد عالیقدر دکتر غلامحسین ادریسیان تجلیل خواهیم کرد. ایشان اخیرا" کتابی در مورد زندگی نامه خودشان تالیف کرده اند. وقتی این کتاب را می خوانیم سرتاسر زندگی ایشان علاقه، تعهد به کار و حرفه و تربیت دانشجو و کارهای اصیل پژوهشی بوده است که برای نسل جدید دانشکده یک سرمایه گرانبها است.

در ادامه دکتر مولوی، مدیر گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی،  ضمن تقدیر و تشکر از حضور اساتید پیشکسوتی چون دکتر جعفر مسعور، دکتر مصطفی رضائیان و دکتر تیرگری گفت: من به عنوان دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران افتخار می کنم در این فضا تحصیل و شروع به کار کرده ام. امروز که نکوداشت دکتر غلامحسین ادریسیان است باید گفت در جایی آمدیم که آموختیم و دیدیم که شغل و حرفه همان عشق و زندگی است. وقتی صحبت از دکتر ادریسیان می کنیم نمی توان از دکتر شمس الدین مفیدی، دکتر ناصر انصاری، دکتر محمد علی فقیه، دکتر حسین بیژن، دکتر منصور غیاث الدین، دکتر منصور معتبر، دکتر قربانی، دکتر فریدون ارفع ، مرحوم دکتر صهبا و استاد فقید و عالم و اخلاقی و دانشمند دکتر ایرج موبدی سخن نگفت.دکتر ادریسیان استادی بود که وقتی از مالاریا صحبت می کنیم نمی توان جمله ای از پاتوژنز، تشخیص، درمان و واکسن مالاریا بگوئیم و نامی از دکتر ادریسیان در آن نباشد. ایشان زمانی شروع به کار کرد که مالاریا در ایران همه گیر بود. ایشان در سال 1310 در شهر سنندج بدنیا آمد از سال 1331 تا 1336 دانشجوی داروسازی دانشگاه تهران آنموقع بود در سال 1335 دوره مالاریولوژی را در انستیتو پارازیتولوژی و مالاریولوژی گذراند. سپس وارد میدان و صحرا و کارهای تحقیقاتی شد. با خرید اولین میکروسکوپ فلورسنت توسط دکتر بیژن تست فلورسانسی که در London School  آموزش دیده بود را راه اندازی کرد. در سال 1336 با امضای دکتر مفیدی ایشان به سمت دستیار پژوهشی انستیتو پارازیتولوژی و مالاریولوژی منصوب شد. خواندن کتاب زندگینامه دکتر ادریسیان در واقع شوق و لذتی را در انسان ایجاد می کند که می توان عشق، زندگی و کارمان را در کنار آن بگذاریم. دکتر مولوی در پایان سخنان خود، پیام دکتر ادریسیان به مناسبت برگزاری این نکوداشت را قرائت کرد.

در ادامه برنامه دکتر سید منصر گتمیری، رئیس دفتر ارتباط با دانش آموختگان با اشاره به موقعیت منطقه ای و جهانی دانشکده بهداشت، ضمن ادای احترام به استاد مسلم بهادری، رئیس فقید و اسبق دفتر ارتباط با دانش آموختگان خاطر نشان کرد: دکتر بهادری احترام ویژه ای برای اسایتد قائل بود و معتقد بود اساتید جواهراتی هستند که باید حفظ و تکریم شوند. دکتر گتمیری گفت: استاد ادریسیان منحصر به دانشکده بهداشت نیست. ایشان فارغ التحصیل دانشکده داروسازی می باشد در دانشکده پزشکی دوره های تخصصی بسیاری گذرانده و در دانشکده بهداشت چندین عنوان در حوزه انگل شناسی بویژه مالاریا و لشمانیا داشته و پیشتاز در بسیاری از حوزه های علم انگل شناسی بوده است.

همچنین دکتر علیرضا مصداقی نیا رئیس اسبق دانشکده بهداشت سخنانی در وصف دکتر ادریسیان ایراد فرمود. دکتر مصداقی نیا گفت: پایه دانشکده بهداشت با گروه انگل شناسی و حشره شناسی و آمار اپیدمیولوژی ساخته شد. اساتید برجسته این گروه ها به این دانشکده اعتبار ویژه ای بخشیدند. دکتر ادریسیان یک دانشمند واقعی بود علم خود را از اجتماع گرفته بود بین مردم کار کرده بود. وقتی صحبت از مقاومت دارویی می شود نمی توان دکتر ادریسیان را نادیده گرفت.

در ادامه مراسم، اساتید پیشکسوت گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی و دانشکده بهداشت همچون دکترجعفرمسعود، دکترمهدی ناطق پور، دکترسیاوش تیرگری، دکتر عباس محمودزاده، دکتر جهانی، دکتر سید محمود سجادی، دکتر پریوش کردبچه، دکترمصطفی رضائیان، دکترمهدی محبعلی و دکتر هما حجاران  سخنانی در وصف دکتر غلامحسین ادریسیان ایراد فرمودند.  

  • گروه خبری : گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی
  • کد خبر : 272961
لیلا فریور
تهیه کننده:

لیلا فریور

تصاویر

گزارشی از مراسم بزرگداشت استاد دکتر غلامحسین ادریسیان، استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت
تنظیمات پس زمینه