شنبه 22 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1399/10/12 - 01:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 277
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری جلسات ژورنال کلاب در پاییز 99

جلسات به ترتیب در 21 آبان،توسط مصطفی ناصر از دانشجویان کارشناسی ارشد میکروب شناسی پزشکی، 5 آذر توسط مریم بنار و 10دی توسط آذین ستاری از دانشجویان باکتری شناسی پزشکی در ساعت 13 به صورت وبینار برگزار شد.

جلسات ژورنال کلاب گروه پاتوبیولوژی در پاییز 1399
جلسات ژورنال کلاب گروه پاتوبیولوژی از 21 آبان ماه آغاز گردید و در طی آن دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی مقالات مورد نظر را در محیط مجازی و با استفاده از اسکای روم به بحث و تبادل نظر گذاشتند.
اولین جلسه ژورنال کلاب توسط مصطفی ناصری نژاد با راهنمایی دکتر معصومه دورقی در روز چهارشنبه 21 آبان ماه با موضوع اثرگذاری آنتی بیوتیکها آغاز شد و با بحث در مورد مکانیسمهای مولکولی در درمان ترکیبی ادامه یافت. 
در این نشست راجع به شش مکانیسم مولکولی که در هنگام استفاده از آنتی بیوتیک ها به طور همزمان  رخ می دهد بحث شد و به این نکته اشاره شد که استفاده از برخی از آنتی بیوتیک ها به طور همزمان در حین اثر بخشی بیشتر ممکن است به بروز انواعی از مقاومت های آنتی بیوتیکی در باکتری ها منجر گردند.
دومین جلسه ژورنال کلاب توسط مریم بنار با راهنمایی دکتر محمدرضا پورمند در روز چهارشنبه 5 آذر ماه با موضوع بررسی کارایی آنزیم های لیتیکاز و بتاگلوکزیداز در تخریب بیوفیلم جدایه های پسودوموناس آئروژینوزا با پروفایل های ژنی مختلف برگزار شد.
وی گفت: باکتری پسودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن بیمارستانی مهم است که عامل عفونت های شدید در بیماران با ضعف ایمنی است. تولید بیوفیلم نقش مهمی در مقاومت این باکتری و پیچیده شدن درمان عفونت های آن دارد. در این مطالعه اثر آنزیم های لیتیکاز و بتاگلوکزیداز بر تخریب بیوفیلم جدایه های پسودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس و عفونت زخم سوختگی ارزیابی شد. همچنین، تاثیر آنزیم ها بر کاهش میزان حداقل غلظت مهارکننده بیوفیلم (MBEC) آنتی بیوتیک سفتازیدیم و نیز اثر سایتوتوکسیک آنها بر دو رده سلولی A-549 و A-431 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان دهنده تاثیر هر دو آنزیم در تخریب بیوفیلم جدایه های پسودوموناس آئروژینوزا بود. برخلاف آنزیم لیتیکاز، آنزیم بتاگلوکزیداز باعث کاهش معنادار MBEC سفتازیدیم شد. هیچ یک از آنزیم ها اثر سمی روی دو رده سلولی بررسی شده نداشتند. 
با توجه به خصوصیات آنزیم بتاگلوکزیداز که در این مطالعه مشاهده شد، می توان گفت که این آنزیم می تواند کاندید درمانی نوید بخشی برای درمان عفونت های ناشی از بیوفیلم باکتری پسودوموناس آئروژینوزا باشد، هر چند لازم است که مطالعات بیشتری روی آن انجام شود.
 


جلسه سوم ژورنال کلاب در روز چهارشنبه 10 دی ماه
با راهنمایی دکتر محمدرضا پورمند و توسط آذین ستاری با عنوان الگوی مقاومت ضد میکروبی، شاخص های ویرولانس و آنالیز مولکولی انتروکوکوس فاسیوم جدا شده از عفونت های کودکان در ایران برگزار شد

ایشان از انتروکوکوس ها به عنوان مهم ترین عوامل عفونت های بیمارستانی در سراسر دنیا یاد کرد و گفت از دلایل پایداری این باکتری ها در محیط های بیمارستانی می توان به مقاومت آن ها به آنتی بیوتیک های رایج استفاده شده و حضور برخی از فاکتورهای ویرولانس اشاره کرد.
ایشان تاکید کرد در این مطالعه جدایه های انتروکوکوس بدست آمده از نمونه های بالینی کودکان در سال های 1394-1391 تا سطح گونه شناسایی شدند. از روش دیسک آگار دیفیوژن برای تعیین حساسیت جدایه های انتروکوکوس استفاده شد. به منظور ردیابی ژن های کد کننده فاکتورهای ویرولانس و ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی و تکثیر نواحی  VNTR در جدایه های انتروکوکوس فاسیوم از روش PCR استفاده  شد.
در این مطالعه بالا بودن فراوانی سه تایپ غالب که در مدت مورد مطالعه و از بخش های مختلف مرکز درمانی مورد مطالعه جدا شده و دارای مقاومت MDR بودند احتمالا نشان دهنده ناکارآمدی استراتژی های کنترل عفونت در این مرکز بوده و از آن جایی که جمعیت مورد مطالعه کودکان و نوزادان بودند و با توجه به سیستم ایمنی ضعیف در آن ها در صورت عدم رسیدگی می تواند باعث مشکلات جدی در بیمار شوند.
  • گروه خبری : گروه پاتوبیولوژی
  • کد خبر : 202519
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه