جمعه 21 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1400/10/21 - 09:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 396
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دکتر قناعتی: اراده سه دانشگاه متمرکز بر حل مشکلات بهداشتی شهر تهران است

با حضور هیئت رئیسه فرهنگستان علوم پزشکی، نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و اعضای هیئت علمی دانشکده بهداشت، چالش ها و مشکلات کلان شهر تهران در عرصه بهداشتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست «تقویت شبکه خدمات جامع و همگانی سلامت در استان تهران؛راهکارها- چالش ها» که روز دوشنبه 20 دی ماه 1400 در دارالفنون برگزار شد، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، خدمات سلامت را متولی 25 درصد از سلامت مردم دانست و گفت: در حدود 75 درصد از سلامت مردم در گرو توسعه نظام پیشگیری، شبکه های بهداشتی و همکاری های بین بخشی سازمان ها و وزارتخانه های درگیر سلامت است.
وی افزود:  باوجود جنگ تحمیلی در دهه 60، با همت استادان بزرگی همچون دکتر مرندی، با ایجاد شبکه های بهداشتی توانستیم الگویی را ارائه دهیم که مورد استفاده کشورهای دیگر قرار گرفت و جهانی شد.
دکتر قناعتی، سپس بر تاکید رهبر معظم انقلاب در برهه های مختلف بر تقویت نظام شبکه و نظام پیشگیری اشاره کرد و گفت: خوشبختانه امروز در میان هر سه دانشگاه، هماهنگی خوبی وجود دارد تا در زمینه مشکلات استان تهران که جزو فقیرترین و ضعیف ترین استان های کشور از نظر نظام پیشگیرانه و بهداشت هستند اقدامات مناسبی صورت گیرد.
رئیس دانشگاه،  توجه نکردن به تذکرات دانشگاه ها را پاشنه آشیل سیاستگذاری ها دانست و تصریح کرد: دانشکده بهداشت در سال 98 در زمینه بی اثری داروی رمدسیویر تذکرات لازم را داد اما متاسفانه توجهی به آن نشد و میلیون ها یورو در این زمینه صرف شد؛ در حالی که اگر بخواهیم جهانی فکر کنیم و منطقه ای عمل کنیم، چاره ای جز توجه به برنامه ریزی های علمی نداریم.
دکتر قناعتی، تضاد منافع و فساد را دو فاکتور مهم خواند که باید به شدت با آن مبارزه کرد تا ریل گذاری های بهداشتی و سلامتی در مسیر درست خود قرار گیرد و یادآور شد: متاسفانه شرایط به گونه ای شده که برخی اعضای هیئت علمی، در پی تامین منافع مشروع خود در بیرون از دانشگاه هستند. این مسئله بسیار تاسف بار است و لازم است که نگاه مجددی به آن داشته باشیم و به سرعت برای آن تدبیر کنیم.
وی پوشش 100 درصدی واکسیناسیون در تهران در عرض 3 ماه و نیم را بسیار ارزشمند خواند و گفت: این مهم جز به همت و همکاری دوستان در حوزه بهداشت محقق نمی شد و امیدوارم بتوانیم در پایان جلسه نتایج مطلوبی را در این زمینه بگیریم.

رتبه اول در آسیب های اجتماعی متعلق به شهر تهران است
در ادامه این نشست، دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت دانشگاه، توصیه های چند باره مقام معظم رهبری در خصوص موضوعات بهداشتی و ساماندهی ارائه خدمات بهداشتی را زمینه ساز این نشست دانست و گفت: خوشبختانه اتفاق مبارکی در سطح شهر تهران افتاده و آن همکاری سه دانشگاه ایران، تهران و شهید بهشتی در رفع مشترک مشکلات بهداشتی شهر تهران است.

وی افزود: در روزهای اخیر، ستاد کرونا، تبدیل به ستادی برای رفع مشکلات بهداشتی و عمل به سخنان مقام رهبری شده است. در این ستاد، مشکلات و چالش ها را روی هم می ریزیم و امروز بخشی از نیازهای شهر تهران را به نمایندگی از سه دانشگاه بیان می کنم.

دکتر اولیایی منش، بیان مشکلات را به معنی توقف کار ندانست و بر ضرورت ساماندهی ارائه خدمت در سطح یک و رفع مشکلات ارتقای سلامت و بهداشت تاکید کرد و گفت: بهداشت به منزله کارایی و عدالت است و برای دستیابی به عدالت مسیری جز خدمات بهداشتی وجود ندارد. خوشبختانه اکنون تعهد و اراده در سطح سه دانشگاه برای حل مشکلات بهداشتی وجود دارد.

معاون بهداشت دانشگاه، با بیان اینکه صرفه جویی منابع زمانی حاصل می شود که برنامه ریزی مناسب صورت پذیرد، خاطر نشان کرد: اگر معتقدیم که نباید مشکلات را پیچیده کنیم، باید بر ریسک فاکتورهای خطر تمرکز نماییم. مطالعه استپس و مقایسه سال های 1395 تا 1400 نشان می دهد که در اغلب شاخص های بهداشتی، اوضاع شهر تهران بدتر شده است و این نشان از عدم توجه جدی به حوزه بهداشتی دارد.

وی با ارائه نقشه سلامت شهر و استان تهران، از وضعیت نامساعد مناطق محروم تهران خبر داد و گفت: متاسفانه در جنوب شهر تهران و مناطقی که از لحاظ اقتصادی ضعیف تر هستند، بیماری های قلبی، سکته های مغزی، بیماری پرفشار خونی، سرطان ها و بیماری های بدخیمی بسیار شایع تر هستند و این مسئله باید وجدان ما را به عنوان مسئول تکان دهد.

دکتر اولیایی منش، رتبه اول در بحث آسیب های اجتماعی را متعلق به شهر و استان تهران دانست و یادآور شد: اکنون نقشه آسیب های اجتماعی در شهر تهران را در اختیار داریم و می دانیم در هر محله با چه مشکلات و معضلاتی مواجه هستیم از این رو کاملا به نیازهای این مناطق نیز واقفیم.

معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به اهمیت نظام شبکه، خدمت رسانی به این مناطق را از طریق نظام شبکه امکان پذیر خواند و تصریح کرد: هیچ کجای کشور، وضعیت بهداشتی تهران را ندارد و در این شهر با چالش هایی همچون آسیب اجتماعی، عدم تناسب منابع با امکانات، ضعف و فرسودگی امکانات، برون سپاری واحدهای شبکه و حقوق و درآمد پایین پرسنل خدمات بهداشتی مواجه هستیم.

وی برون سپاری شبکه های بهداشتی را مشکل دیگری عنوان کرد و از همگان خواست تا برای ساماندهی این وضعیت همکاری کنند و افزود: این کار موجب شده تا شبکه های بهداشتی با مشکلاتی همچون املاک استیجاری، پرسنل برون سپاری شده و منابع ناپایدار بهداشتی مواجه شوند که قطعا باید برای حل این مشکلات برنامه ریزی مناسبی صورت پذیرد.

دکتر اولیایی منش در پایان ابراز امیدواری کرد که به لطف خدا، مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری حوزه بهداشت در استان تهران حل خواهد شد و طرح ساماندهی خدمات سلامت به مردم شهر و استان تهران نیز در اولین فرصت پیاده سازی خواهد شد.

گالری تصاویر

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 205847
نسیبه جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه