جمعه 09 آذر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1399/10/22 - 10:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 451
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

راضیه دوران: کسب تجربه و مهارت های فردی و تلاش برای اعتلای انجمن، سختی کار را آسان می کند

راضیه دوران: کسب تجربه و مهارت های فردی و تلاش برای اعتلای انجمن، سختی کار را آسان می کند
راضیه دوران دبیر انجمن علمی ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است؛ حضور در انجمن های علمی دانشجویی، فرصتی ارزنده برای بالا بردن حس اعتماد به نفس و تمرین خوبی برای بالابردن قدرت تفکر تحلیلی است.
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی؛ با هدف حمایت و معرفی فعالیت های دانشجویی در زمینه علمی مصاحبه ای با راضیه دوران دبیر انجمن علمی دانشجویی ویروس شناسی پزشکی انجام داده است که در ادامه آن را ملاحظه می کنید.

بیوگرافی مختصری از خود و سوابق فعالیت علمی و فرهنگیتان، بیان کنید.
راضیه دوران هستم، نفر اول آزمون ورودی دکتری ویروس شناسی پزشکی سال 98 و در حال حاضر دانشجوی ترم 3 دکتری ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با معدل 19.5 هستم. مقطع ارشد ویروس شناسی پزشکی و کارشناسی علوم آزمایشگاهی را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گذراندم. مولف کتاب الگوریتم ویروس شناسی (منتشر شده از انتشارات خلیلی) و سابقه نگارش انواع مقالات و شرکت در کنگره های ملی و بین المللی را دارم؛ هم چنین در ششمین کنگره بین المللی هپاتیت بعنوان برترین ارائه دهنده پوستر معرفی شدم.

در خصوص چگونگی تأسیس انجمن علمی دانشجویی ویروس شناسی و زمینه فعالیت آن، توضیح دهید؟
انجمن علمی دانشجویی ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در 
۱۶ آذر سال ۹۷ و همزمان با روز دانشجو، طی مراسمی با رونمایی لوگوی انجمن توسط دبیر وقت دکتر عدلی رسما معرفی شد. در ادامه همان سال فعالیت گروهی انجمن با برگزاری جلسات متعدد هم اندیشی ادامه پیدا کرد؛ همچنین نشریه علمی تخصصی عالم ویروس ها به همت دوستان و با مدیرمسئولی آقای سلیمانی دانشجوی دکتری تخصصی در همان سال افتتاح و اولین شماره آن منتشر شد. در آغازین روزهای فعالیت انجمن، عمده تمرکزمان را بر روی معرفی اهداف، ایده ها و پتانسیل های انجمن و ارتباط گیری با سایر انجمن های داخل و خارج دانشگاهی گذاشتیم. با کمک دوستان در شورای مرکزی وقت انجمن، کانال و پیج اینستاگرام به منظور افزایش ارتباط با مخاطبین علاقه مند به مباحث علوم پایه و افزایش تعامل علمی با بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی راه اندازی شد. انجمن علمی دانشجویی ویروس شناسی در این مدت با بهره گیری از ظرفیت های علمی داخل و خارج دانشگاهی، گام هایی را در مسیر هدف خود؛ یعنی اعتلای هرچه بیشتر رشته ویروس شناسی و معرفی این رشته و بیان اهمیت ویژه آن به جامعه بهداشت و درمان کشور برداشته است که برای مثال می توان به برگزاری نشست های هم اندیشی، برگزاری کنگره های علمی یک روزه، برگزاری بازدیدهای علمی، چاپ نشریه و مواردی دیگر اشاره کرد.

در حال حاضر انجمن شما چه تعداد عضو فعال دارد؟ آیا گسترشی در زمینه فعالیت های خود داده اید؟
در حال حاضر شورای مرکزی انجمن دارای 7 عضو فعال است که هریک از این عزیزان در بخشی که با علاقه مندی و توانایی هایشان همخوانی دارد، مشغول هستند. این آغاز مسیر انجمن نوپای ماست و صدالبته که مسیر طولانی تا تحقق همه اهداف انجمن باقی است. با توجه به شرایط پاندمی کرونا و لغو نشست ها و بازدیدهای حضوری نیاز به بستر مجازی مناسب و قوی بیش از پیش احساس می شود. از همین رو برای تسهیل ارتباط علاقه مندان با تیم انجمن و به منظور کسب مهارت های فردی و گروهی، به زودی کارگاه های آموزشی بیشتر توسط متخصصان امر برگزار خواهد شد؛ همچنین انتشار مقالات ارزشمند و جایگزین کردن سیستم مجازی برای مبادلات علمی نیز مدنظر تیم انجمن قرار دارد.

در خصوص فعالیت هایی که انجمن علمی ویروس شناسی در داخل و یا خارج از دانشگاه انجام داده است بصورت مختصر توضیح دهید؟
از جمله فعالیت های انجمن می توان به برگزاری نشست های هفتگی پیرامون موضوعات روز علمی، برگزاری دوکنگره روز هپاتیت و روز ایدز، برگزاری دوره های آموزشی مانند دوره مقاله نویسی، بازدیدهای علمی از شرکت سیناکلون، انستیتو رازی و انستیتو پاستور، چاپ سه شماره نشریه علمی تخصصی عالم ویروس ها اشاره کرد.

به عنوان دانشجوی فعال  علمی، فرهنگی و اجتماعی، اینگونه فعالیت ها روی درس و زندگی شما چه تاثیرات مثبت یا منفی گذاشته است؟
مسلما حضور فعال در انجمن همزمان با ترم های تحصیلی سختی هایی را در راستای برنامه ریزی و زمان بندی خواهد داشت. با این حال حس نشاط و پویایی، تعامل با هم رشته های های داخل و خارج دانشگاه، شوق کسب تجربه ها و مهارت های فردی و علمی و تلاش برای اعتلای انجمن و رشته تحصیلی خود، سختی کار را آسان و شیرین می کند.

فضای علمی و فرهنگی دانشگاه و فعالیت های دانشجویان در زمینه های مختلف را چگونه ارزیابی می کنید؟
دانشجویان درواقع سرمایه‌های انسانی یک کشور هستند و فقدان نشاط، پویایی علمی، فرصت بروز استعدادها و امید در فضای علمی دانشگاه ممکن است تاثیر سویی بر آینده علمی کشور داشته باشد. انجمن ها زمینه ساز شکل گیری حس همکاری، همدلی و اعتماد به نفس و جوشش حس امید و انگیزه در دانشجو و فضای علمی است. به عقیده من گرچه فضای دانشگاه مناسب است اما امکان پیشرفت بیشتر و پویاتر شدن وجود دارد. دانشگاه باید تلاش هر چه بیشتر کند که دانشجویان تک بعدی نباشند.

برای دانشجویانی که قصد وارد شدن به این راه را دارند به عنوان یک فرد با تجربه، چه پیشنهاد و توصیه ای دارید؟
حضور در انجمن های علمی دانشجویی فرصتی ارزنده برای بالا بردن حس اعتماد به نفس و تمرین خوبی برای بالابردن قدرت تفکر تحلیلی است. بهترین فرصت برای تمرین کارگروهی و پذیرش مسئولیت های اجرایی با حضور فعال در انجمن ها فراهم خواهد شد. بنابراین دانشجویان فعال در این زمینه در پایان دوره تحصیلشان توانمندی های متفاوتی خواهند داشت.

انجمن شما در دوران کرونا چه فعالیتی داشته است؟
همزمان با شیوع کرونا و شناسایی اولین نمونه های کرونا در کشور، در گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تیم نشریه شروع به ساخت موشنگرافی های متنوع با موضوع بهداشت عمومی و اصول خود مراقبتی کرد. پست های روزانه در صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام با پوشش مباحث عمومی و تخصصی، بررسی و معرفی مقالات داخلی و خارجی پیرامون 
SARS-COV-2، معرفی وبینار‌های مفید داخلی و خارجی و پوشش اخبار علمی روز دنیا با کلید واژه COVID-19 و انتشار مقاله علمی و برگزاری کارگاه و وبینار، بخشی از فعالیت های ما است.

راه های ارتباطی با انجمن شما چیست؟
دانشجویان و تمام علاقه مندان می توانند از طریق کانال تلگرام انجمن با آیدی 
@TUMS_Virus و پیج اینستاگرام tums_virus با ما در ارتباط باشند.

به عنوان حرف آخر اگر مطلبی هست که عنوان نشد، لطفا بیان کنید.
از پدر و مادر عزیزم و اساتید گرانقدرم تشکر می کنم. به تمام دوستانم عرض می کنم که تلاش، امید و توکل به خدا، رمز موفقیت است.
از اینکه وقت خود را در اختیار ما گذاشتید، سپاسگزاریم.
  • گروه خبری : گروه ویروس شناسی پزشکی
  • کد خبر : 202784
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه