یکشنبه 16 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1399/09/02 - 13:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 162
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری وبینار مجازی زلزله ازمیر 2 آذر 99

وبینار مجازی زلزله ازمیربه همت دپارتمان سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت برگزار شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت، یکشنبه 2 آذر 99 ، وبینار مجازی زلزله ازمیر بصورت آنلاین توسط دپارتمان سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران برگزار شد.

 سخنران اول دکتر مهدی زارع استاد پژوهشگاه زلزله شناسی در خصوص دیدگاه های زلزله شناسی و نحوه پاسخ به زلزله ازمیر مطالبی ارائه کرد و بر اساس کلیات و جزییات وقوع زلزله ازمیر به دلایل این رخداد و احتمالاتی که موجب تخمین و پیش بینی رخدادهای ثانویه می شوند، پرداخت.
 سخنران دوم دکتر پروانه پیش نمازی دکترای ارتباطات و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع عملکرد رسانه ها در خلال زلزله ازمیر در خصوص استفاده مدیران بحران آن منطقه از فضای مجازی مطالبی بیان کرد و گفت: در این بلا، با توجه به شیوع بیماری کوید 19 و اقدامات پیشگیرانه بهترین فرصت برای بهره برداری مدیران از خطوط ارتباطی آنلاین بود. حضور مدیران ارشد به منظور بازدید  بسیار مهم بود به شرط اینکه این نظارت ها مداخله ای در کار مدیران محلی نباشد.  
سپس مباحثی در مورد انواع رسانه های جایگزین برای پوشش اخبار این زلزله و نقش روابط عمومی بعنوان رصد فضای مجازی (نه پاسخ گویی و نه بحث های بی اساس) مطرح شد.
سخنران بعدی دکتر مصطفی محقق هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در اقیانوسیه و آسیا بود که در خصوص رابطه متقابل توسعه پایدار و کاهش خطر بلایا چالشی برای کشورها و جوامع در حال توسعه توضیحاتی ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه در سه دهه گذشته منشا مخاطرات تغییر یافته، عنوان کرد این مخاطرات بر حجم زیان های اقتصادی و سلامتی و اجتماعی بر حسب نوع حوادث تاثیر گذاشته است. مخاطرات آب و هوایی و اقلیمی بیشترین وقوع را شامل شده و زلزله همچنان رتبه اول مرگ و میر را به خود اختصاص داده است. تحقیقات مرتبط با این موضوعات در سال های اخیر کمک کرده تا بتوان برای وقوع مخاطرات آینده پیش بینی مدیریتی در خصوص سلامت و اقتصاد و سایر موارد متاثر از این رخدادها را مد نظر قرار داد.
آخرین سخنران این وبینار دکتر عباس استاد تقی زاده عضو هیات علمی و مدیر دپارتمان سلامت در حوادث و بلایای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که در خصوص آموخته های استانبول در کاهش و مدیریت خطر بلایا بعنوان گزارش یک سفر، مطالبی را به سمع و نظر شرکت کنندگان رسانید.
دکتر استادتقی زاده با اشاره به تاریخچه زلزله ازمیر در سال 1999 و با توجه به زلزله اخیر ازمیر گفت: کشور ترکیه در خصوص پیشگیری برای ساختمان های حیاتی می توانست ایمنی و تاب آوری بالا ایجاد کرده که باعث کاهش خسارت های ناشی از وقوع زلزله می شد. در فاز پاسخ به حادثه مراحل مختلف مدیریت بحران شامل فرماندهی و هماهنگی و نظارت بر نحوه پاسخ می توانست کارامدتر باشد. سپس در خصوص درس آموخته های زلزله ازمیر نکات مهمی چون؛ تاب آوری و ایمنی بیمارستانها در بخش سازه ای، تاب آوری و ایمنی مدارس (براساس نهضت ایمنی مدارس در سال 1999)، مناسب سازی های شهری و هماهنگی و نظارت بر روند پاسخ به زلزله ازمیر را یادآور شد.  
  • گروه خبری : گروه سلامت در حوادث و بلایا
  • کد خبر : 205395
کلمات کلیدی
تنظیمات پس زمینه