سومین روز از هفته پدافند غیر عامل
نشست «امنیت غذایی و پدافند غیر عامل» در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
دکتر نبی شریعتی فر، استاد تمام ایمنی و بهداشت مواد غذایی، در نشست «امنیت غذایی و پدافند غیر عامل» در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان «امنیت غذایی: تهدیدات سلامت، ضرورت توجه به پدافند غیرعامل و راهکارها» سخنرانی کرد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت، در سومین روز از هفته پدافند غیرعامل، نشستی با محوریت امنیت غذایی و پدافند غیرعامل در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. در این نشست، دکتر نبی شریعتیفر، استاد تمام ایمنی و بهداشت مواد غذایی، در سخنرانیای با عنوان «امنیت غذایی: تهدیدات سلامت، ضرورت توجه به پدافند غیرعامل و راهکارها»، به بررسی نقش پدافند غیرعامل در مقابله با تهدیدات امنیت غذایی پرداختند.
وی با اشاره به گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، تأکید کردند که امنیت غذایی تنها محدود به تولید و دسترسی به غذا نیست، بلکه باید از طریق پدافند غیرعامل، عوامل تأثیرگذار بر این حوزه را شناسایی و مدیریت کرد. در این گزارش، تهدیداتی همچون تغییرات اقلیمی، بحرانهای اقتصادی، بلایای طبیعی و شیوع بیماریها (مانند پاندمی کرونا) به عنوان عوامل تشدیدکننده ناامنی غذایی در جهان مطرح شده است. جنگها - از جمله جنگ روسیه و اوکراین - بهطور مستقیم و غیرمستقیم زیرساختها و منابع غذایی را تحت تأثیر قرار داده و ناامنی غذایی را افزایش دادهاند.
دکتر شریعتیفر بر اهمیت تقویت پدافند غیرعامل در مواجهه با کاهش درآمدها، محدودیت دسترسی به بازارها و مشکلات تولید مواد غذایی به دلیل تخریب زیرساختها تأکید کردند. ایشان راهکارهای FAO مانند افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، بهبود زیرساختها، ارتقاء فناوری و ارائه کمکهای غذایی و سیستمهای ایمنی اجتماعی را به عنوان راهکارهایی در راستای تقویت پدافند غیرعامل معرفی کردند که میتواند به تابآوری بیشتر جامعه در برابر تهدیدات امنیت غذایی کمک کند.
ارسال به دوستان