یکشنبه 16 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/08/08 - 20:20
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 153
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

در چهارمین روز از هفته پدافند غیر عامل

نشست تخصصی پدافند زیستی برگزار شد

در چهارمین روز از هفته پدافند غیرعامل، سخنرانی دکتر عبدالرضا میراولیایی، مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با موضوع "پدافند زیستی با نگاهی بر اصول، مفاهیم و دستورالعمل عملیاتی و پایش تهدیدات ناشی از پشه آئدس" در دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده بهداشت،این نشست، که به مناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار گردید، به بررسی تهدیدات بیولوژیکی ناشی از پشه‌های ناقل بیماری، همچون آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس پرداخت. در این راستا، دکتر میراولیایی اصول و مفاهیم بیوتروریسم و جنگ بیولوژیک و نیز ریشه‌های تاریخی آن را توضیح دادند و به ضرورت پدافند زیستی به‌عنوان ابزاری جهت پیشگیری و مقابله با حملات احتمالی بیوتروریستی اشاره کردند.

دکتر میراولیایی در سخنرانی خود به تقسیم‌بندی عوامل بیولوژیکی، ویژگی‌های گونه‌های پشه آئدس و آنوفل، و نقش واکسن تب دانگ اشاره داشتند. ایشان تهدیدات زیستی ناشی از آئدس و پتانسیل این پشه‌ها برای انتشار بیماری‌هایی مانند تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا را بررسی کردند و پراکندگی جهانی این بیماری‌ها و شدت تهدیدات احتمالی ناشی از اپیدمی انفجاری را تشریح نمودند. از مهم‌ترین پیامدهای این بیماری‌ها می‌توان به فلج شدن سیستم درمان در کشورهای آلوده و حتی کمبود محصولات ضدحشره در برخی مناطق درگیر اشاره کرد.

اقدامات لازم جهت آمادگی و پاسخ به تب دانگ

به‌عنوان بخشی از برنامه پدافند غیرعامل، دکتر میراولیایی مراحل اجرایی مقابله با بیماری تب دانگ را در سه بخش کلیدی تشریح کردند:

  1. آمادگی: ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی از جمله شبکه‌های آزمایشگاهی و تیم‌های واکنش سریع، و هماهنگی بین‌بخشی جهت پایش‌های حشره‌شناسی و مراقبت انسانی.
  2. پاسخ: اقدامات کنترلی برای نظارت و مقابله با پشه‌های ناقل، به‌ویژه در صورت مشاهده اولین موارد بیماری.
  3. مدیریت محیطی: کاهش زیستگاه‌های پشه و حذف منابع آب راکد که به عنوان محل‌های تخم‌ گذاری پشه عمل می‌کنند.

این برنامه پدافند زیستی، با هدف کاهش اثرات تهدیدات بیولوژیکی، با همکاری مقامات محلی و ملی به اجرا در می‌آید و شامل آموزش و آگاهی‌بخشی عمومی برای آمادگی در برابر شیوع بیماری و پیشگیری از ابتلا است.

به اطلاع می‌رساند فایل پی‌دی‌اف این سخنرانی نیز جهت استفاده و دسترسی در اختیار شما قرار داده شده است.

/اقدامات لازم جهت آمادگی و پاسخ تب دانگ.pdf

/فایل مدعوین جلسه آئدس مهاجم دانشکده بهداشت دانشگاه تهران 8آبان 1403.pdf

 

  • گروه خبری : گروه سلامت در حوادث و بلایا
  • کد خبر : 282674
مریم قرنلی
تهیه کننده:

مریم قرنلی

تنظیمات پس زمینه