پنجشنبه 01 آذر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/04/16 - 12:42
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 180
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری سمینار در بخش میکرب شناسی پزشکی

اشتباهات تشخیصی در آزمایشگاه میکروب شناسی و بیماری های عفونی

خطاهای پزشکی، بارهای بالینی و اقتصادی قابل توجهی را به همراه دارند و یکی از بزرگترین چالش ها برای سیستم های مراقبت بهداشتی هستند و به یک نگرانی عمده برای بیماران و نظام سلامت کشور تبدیل شده اند.

مهسا قمری دانشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی پزشکی در 26 اردیبهشت در سالن شورای ساختمان نفیسی با ارائه سمینار در مورد جدید ترین مقالات و گزارش های موردی درباره ی اشتباهات تشخیصی در آزمایشگاه میکروب شناسی و بیماری های عفونی گفت: 

خطاهای پزشکی، بارهای بالینی و اقتصادی قابل توجهی را به همراه داشته و یکی از بزرگترین چالش ها برای سیستم های مراقبت های بهداشتی می باشد و به یک نگرانی عمده برای بیماران و سیستم های مراقبت های بهداشتی تبدیل شده است. در ایالات متحده آمریکا، خطاهای تشخیصی بطور تخمینی سالانه موجب مرگ 40000 تا 80000 بیمار و تحمیل 19.5 میلیارد دلار خسارت می شود. خطاهای تشخیصی از رایج ترین خطاهای پزشکی هستند و زمانی پدیدار می شوند که

  1. -     تشخیص نادیده گرفته شود
  2. -     تشخیص به طور نامناسبی به تعویق بیفتد.
  3. -      و یا اشتباه باشد.

 سه دسته ی عمده از خطا های تشخیصی متعلق به تشخیص بیماری های عفونی، سرطان و بیماری های قلبی-عروقی است. اکثر اشتباهات در حوزه ی بیماری های عفونی شامل سپسیس و باکتریمی، عفونت های سیستم تنفسی فوقانی و تحتانی، عفونت های سیستم اعصاب مرکزی و مجاری ادراری است که بروز خطا ناشی از تشخیص اولیه اشتباه بیماری توسط پزشک، خطای کارشناس آزمایشگاه میکروب شناسی، خطای کنترل کیفی در آزمایشگاه، سیستم های خودکار مورد استفاده و نمونه گیری نادرست  است. تشخیص نادرست عامل عفونت منجر به تجویز داروی اشتباه، شکست درمانی و خسارت جبران ناپذیر مالی و جانی می شود. بنابراین وظیفه سیستم بهداشت و درمان، از پزشک تا کارشناس آزمایشگاه میکروب شناسی آموزش صحیح پروتکل ها، به روزرسانی اطلاعات علمی مرتبط و به کارگیری ابزارهای تشخیصی باکیفیت و مناسب است تا در نهایت با تشخیص صحیح و به موقع عامل بیماری، جان و مال بیمار حفظ شده و به ارتقاء سلامت جامعه کمک شود.

در انتها دانشجویان و اساتید به تبادل نظرات خود در مورد این سمینار پرداختند.

  • گروه خبری : گروه پاتوبیولوژی
  • کد خبر : 270460
کلمات کلیدی
تنظیمات پس زمینه