برگزاری سمینار تابستانه
سمینار با عنوان بررسی ارتباط میان میکروبیوتا و تولید مثل در انسان و سمینار با عنوان کووید 19 و پنومونی باکتریایی آتیپیک روز دوشنبه 6 تیر ماه ساعت 14 در سالن شورا برگزار شد.
ابتدا سمینار با عنوان بررسی ارتباط میان میکروبیوتا و تولید مثل در انسان توسط نرجس نوری دانشجوی دکتری باکتری شناسی پزشکی زیر نظر دکتر پورمند ارائه شد ایشان عنوان کرد در این سمینار به بررسی میکروبیوتای سیستم تولیدمثل خانم ها و آقایان و ارتباط بین میکروبیوتای واژینال و مایع سمن و ناباروری پرداخته شد. میکروبیوتای ساکن در دستگاه تناسلی زنان و مردان نابارور به طور قابل توجهی متفاوت از افراد سالم است، به طوری که سطح لاکتوباسیلوس ها در افراد نابارور پایین بوده و با سایر باکتریهای بی هوازی اختیاری و بی هوازی اجباری جایگزین شده است. میکروبیوتای موجود در دستگاه تناسلی نه تنها بر سلامت خود فرد، بلکه بر سلامت شریک جنسی و نوزاد نیز تاثیرگذار می باشد. همچنین در این جلسه نقش پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس ها در دستگاه تولیدمثل زنان و مردان مورد توجه قرار گرفت. میکروارگانیسم های موجود در مجرای واژینال و مایع سمن ممکن است منجر به آگلوتیناسیون و مهار حرکت اسپرم ها شوند که تاثیرمنفی بر باروری خواهد داشت. در آخر فرضیه محور میروبیوتای Gut-Testis microbiota axis بررسی شد این فرضیه بیانگر اثر دو جانبه میکروبیوتای روده بر سطح تستوسترون و تولید اسپرم، و متقابلا اثر مولکول های واسطه مربوط به بیضه ها بر متابولیسم و هموستاز سلول های اپی تلیال روده و میکروبیوتای ساکن در روده میباشد. مطالعات حیوانی متعددی بیانگر تاثیر پیوند مدفوع بر روند اسپرماتوژنز می باشند. مطالعات بیشتر در این زمینه می تواند به طراحی روش های درمانی جدید و داروهای پروبیوتیکی موثر در بهبود بیماری های آندرولوژیک و ناباروری مردان منجر گردد.
سپس سمینار با عنوان کووید 19 و پنومونی باکتریایی آتیپیک توسط غزل نجفی دانشجوی کارشناسی ارشد میکرب شناسی پزشکی زیر نظر دکتر پورمند برگزار شد. ایشان عنوان کردکووید ۱۹ با آسیب رسانی به ریه، آن ها را مستعد عوامل عفونی دیگر از جمله باکتری ها می کند پنومونی به معنی عفونت و التهاب ریه ست که باعث می شود دریافت اکسیژن از آلوئول های ریوی محدود شود و علایمی مثل سرفه و تب و سردرد و ... دارد. پنومونی میتواند هم از طریق بیمارستان و هم از طریق جامعه کسب شود و عوامل مختلفی مثل باکتری و ویروس و قارچ ایجاد کننده آن هستند. پنومونی ناشی از کرونا ویروس یک پنومونی حاد دستگاه تنفسی تحتانی ست که میتواند با مکانیزم های متعددی به ریه آسیب بزند و علایمی چون سرفه های خشک ، تب، کاهش اکسیژن خون، زجر تنفسی و ... دارد. این ویروس با ایجاد طوفان سایتوکاینی (از طریق تحریک TLR های ایمنی ذاتی)، از بین بردن مستقیم سلول های دستگاه تنفسی و القای دیگر سلول های ایمنی به ریه (از بین بردن تعادل سیستم ایمنی و افزایش چرک در محل عفونت)، به سلول های ریوی و بافت ریه آسیب میزند. این تداخل و آسیب میتواند ریه را برای کلونیزه شدن باکتری هایی از جمله مایکوپلاسما پنومونیه، لژیونلا پنومونیه و کلامیدیوفیلا پنومونیه(کسب شده از جامعه) آماده کند. هنگامی که شخص آلوده به کووید ۱۹ به عفونت های همزمان باکتریایی آلوده میشود ، ریه بیشتر دچار آسیب شده و متعاقبا درمان و تشخیص آن نیز سخت تر خواهد بود. دلیل استفاده از آنتی بیوتیک ها در طول بیماری کووید به دلیل پیشگیری و درمان عفونتهای باکتریایی و استفاده ویژه از آزیترومایسین به دلیل کاهش عملکرد ویروس و جلوگیری از آسیب به سلول های ریوی میباشد. و به عنوان جمع بندی میتوان ب این نتیجه رسید که کووید میتواند آسیب زیادی به ریه بزند و ریه را مستعد بیماری های تنفسی دیگری کند. و طبق مطالعاتی که در کشور های مختلف انجام شده است، خوشبختانه میزان عفونت همزمان کووید با پنومونی باکتریایی آتیپیک پایین است.
ارسال به دوستان