دوشنبه 18 تیر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

کشف داروی جدید توسط دکتر میرشفیعی استاد بخش ایمنی شناسی و همکاران

همزمان با هفته آموزش با دکتر سیدعباس میرشفیعی عضو هیات علمی و مدیر اسبق گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت در مورد کشف و معرفی اولین مولکول دارویی جدید در کشور گفتگویی انجام شد. دکتر میرشفیعی با سابقه 20 سال کار پژوهشی از برترین اساتید کشور در حوزه ایمنی شناسی می باشد.

لطفا در خصوص داروی ساخته شده خود مختصرا توضیح دهید.

مولکول دارویی مانورونیک اسید (M2000) با خواص ضد التهابی و سرکوب سیستم ایمنی، به عنوان اولین مولکول دارویی جدید از کشور ایران به جهان معرفی می‌شود. کشف خواص مولکولی این داروی جدید توسط اینجانب در دانشکده بهداشت صورت گرفته است. در سال 2000 میلادی، کشف این مولکول دارویی به دانشگاه موینستر آلمان اعلام و در سال 2019 میلادی پس از پشت سر نهادن 20 سال تحقیق مستمر با مشارکت کشورهای ایتالیا، ژاپن، استرالیا، نیوزلند و پاکستان، خواص ضد التهابی این دارو، پس از انجام چهار کارآزمایی بالینی مختلف در بیماران به اثبات رسید.

همچنین  این دارو موفق به دریافت دو Patent و یک PCT از آلمان شده است.

 

در مورد استفاده از این دارو توضیح دهید.

همانطور که اشاره شد، مانورونیک اسید (M2000) یک مولکول دارویی با خاصیت ضد التهابی و سرکوب کننده سیستم ایمنی است که می‌تواند بعد از اخذ مجوز قانونی از سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان کشور، جهت درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های خودایمنی نظیر آرتریت روماتوئید و مجموعه بیماری‌هایی که با واکنش‌های التهابی درگیر هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

 

زمان عرضه این دارو چه زمانی است؟

با توجه به اینکه مانورونیک اسید کارآزمایی بالینی خود را در فاز سه در سطح بین المللی به پایان رسانده است، لذا پیش بینی می‌شود حداقل به 2 الی 4 سال زمان نیاز دارد تا بتواند موفق به اخذ مجوز قانونی از مراجع ذیصلاح وزارت بهداشت و درمان شود.

 

 

نقش دانشکده و دانشگاه در این مورد چه بوده است؟

اساسا نقش این دانشکده و دانشگاه را در خصوص کشف این مولکول دارویی جدید، مرتبط با تربیت و آموزش اعضای هیات علمی و دانشجویان خود در سطح استاندارد بین المللی می‌دانم؛ به طوریکه اساتید خود را کاملا قادر می‌سازد تا بتواند با رقبای دانشگاهی خود در کشورهای پیشرفته رقابت کند.

علاوه براین، در پیشبرد این هدف، کمک و یاری همکاران دانشگاهی، کارشناسان و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای این دانشکده و دانشگاه را نمی‌توان نادیده گرفت.

 در اینجا لازم می دانم از نقش مؤثر و همکاری صمیمانه دکتر نوشین راستکاری، دانشیار دانشگاه، سوپروایزرهای آزمایشگاه پروین اختیاری و زهرا آقازاده، همچنین دانشجویان عزیز؛ مونا اصلانی، سعیده امیدیان، طاهره بختیاری، سروناز کاشفی، سیده معصومه نوربخش لموکی و سید شهاب الدین مرتضوی جهرمی که مورد تشویق معاونت آموزشی دانشکده قرار گرفته اند و نیز سایر همکاران دکتر افشین قادری، دکتر محمدجواد فتاحی، دکتر حسین احمدی و دکتر سهیل نجفی سپاسگزاری و قدردانی کنم.

در خصوص برنامه آینده خودتان توضیح دهید.

با استعانت از خداوند سبحان، کامل کردن پروسه باقی مانده این دارو در وزارت بهداشت و درمان و همچنین ارزیابی خواص درمانی این دارو در دیگر بیماری‌های خودایمنی و سایر واکنش‌های پاتولوژیک التهابی نیز در برنامه های آتی اینجانب قرار دارند.

گروه پاتوبیولوژی این دستاورد ارزنده را به ایشان و تمام جامعه دانشگاهی کشور تبریک می گوید و آرزوی توفیقات روز افزون را برای ایشان دارد.

منبع:سایت دانشکده بهداشت

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم