دوشنبه 18 فروردین 1404
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/12/01 - 12:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 45
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نگرانی از بازگشت فلج اطفال در ایران به دلیل سویه‌های وارداتی

حفظ دستاوردهای ریشه‌کنی فلج اطفال در ایران: توصیه‌های دکتر شاه‌محمودی، رئیس آزمایشگاه ملی تشخیص فلج اطفال ایران

00:00
00:00
دانلود

چندی پیش دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسبت به افزایش خطر ورود ویروس فلج اطفال از کشورهای همسایه شرقی به ایران اظهار نگرانی کرده و بیان داشت «کشورهای افغانستان و پاکستان هنوز با بحران فلج اطفال دست و پنجه نرم می‌کنند و طی سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ آمار ابتلا به فلج اطفال در پاکستان ۱۲ برابر و در افغانستان ۴ برابر افزایش داشته است. با توجه به رشد چشمگیر موارد ابتلا در این دو کشور، اجرای فوری عملیات ایمن‌سازی تکمیلی در ایران ضروری است.».

در همین راستا دکتر شهره شاه محمودی، استاد ویروس شناسی پزشکی و مدیر گروه ویروس شناسی پزشکی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس آزمایشگاه ملی تشخیص فلج اطفال ایران وابسته به سازمان بهداشت جهانی (WHO) در طی مصاحبه ای با روزنامه همشهری به تشریح شرایط حال حاضر کشور از نظر ویروس فلج اطفال پرداخته و توصیه هایی را در جهت حفظ دستاورد بزرگ عاری بودن کشور عزیزمان ایران از ویروس فلج اطفال بیان داشتند.

دکتر شهره شاه‌محمودی، رئیس آزمایشگاه ملی تشخیص فلج اطفال، بر اهمیت رعایت اصول ساده‌ای همچون واکسیناسیون کامل و بهداشت فردی برای حفظ دستاورد عاری بودن ایران از بیماری فلج اطفال تأکید فرمودند. ایشان همچنین افزودند که ویروس فلج اطفال در کشورهای همسایه (پاکستان و افغانستان) در حال گردش بوده و احتمال ورود آن به ایران وجود دارد، اما ایشان در ادامه بیان داشتند که به دلیل پوشش بالای واکسیناسیون (حدود ۹۹ درصد)، نگرانی‌های جدی وجود نخواهد داشت. اما این موارد رافع انجام اقدامات پیشگیری کننده و کنترلی در مقابله با ورود احتمالی این ویروس به کشور نمی باشد و به همین منظور دکتر شاه‌محمودی از انجام واکسیناسیون تکمیلی در مناطق پرخطر مانند سیستان و بلوچستان و لزوم مراقبت از کودکان با نقص ایمنی صحبت فرمودند. ایشان توصیه کردند که رعایت بهداشت فردی، مصرف غذای بهداشتی و آب سالم، به‌ویژه در مناطقی که آب‌های آلوده وجود دارند، برای پیشگیری از این ویروس ضروری است.

جهت مشاهده و مطالعه کامل این مصاحبه می توانید به لینک زیر مراجعه بفرمایید:

لینک مصاحبه دکتر شهره شاه محمودی

  • کد خبر : 290916
کلمات کلیدی
تنظیمات پس زمینه
Close menu