کاربرد هوش مصنوعی در میکرب شناسی زیر ذره بین
با ورود کاربردی هوش مصنوعی در علوم پزشکی، دانشجوی دکتری باکتری شناسی پزشکی، سید محمد جواد موسوی دانشجوی به سراغ پاسخ به سوالاتی در مورد نقش هوش مصنوعی درمیکرب شناسی رفته است.
در سمینار کاربری هوش مصنوعی در میکرب شناسی که توسط سید محمد جواد موسوی و زیر نظر دکتر محمدرضا پورمند در گروه پاتوبیولوژی صورت گرفت به دیدگاههایی در حوزه تشخیص بیماری های عفونی، اتوماسیون آزمایشگاهی، پیش بینی طغیان ها، توسعه آنتی بیوتیک های جدید و آنالیز اطلاعات میکروبیوم با ارائه مثال های مختلف پرداخته شد وسوالات زیر به چالش کشیده شد:
- چگونه با کمک الگوریتمهای Machine Learning، هوش مصنوعی میتواند به سرعت دادهها را از منابع مختلف، مانند کشتهای باکتریایی و توالی ژنتیکی را برای شناسایی الگوها تجزیه و تحلیل کند و به پزشکان کمک کند تا تشخیصهای سریعتر و دقیقتری داشته باشند؟
- چگونه هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده ها در مورد ژنوم باکتری ها و تداخلات دارویی، هوش مصنوعی می تواند به محققان در شناسایی اهداف جدید برای توسعه دارو و طراحی درمان های موثرتر کمک کند؟
- چگونه می توان از هوش مصنوعی برای بهبود کارایی گردش کار آزمایشگاهی، خودکارسازی کارهای تکراری، مانند آمادهسازی و تجزیه و تحلیل نمونه وآزاد کردن کارکنان آزمایشگاه برای تمرکز بر کارهای پیچیدهتر استفاده کرد؟
- چگونه الگوریتم های هوش مصنوعی با شناسایی ترکیبات اثر گذار به توسعه آنتی بیوتیک های جدید سرعت می بخشد و موجب ارزان شدن تحقیقات می شود؟
- چگونه هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل دیتاهای بزرگ، الگوهایی برای ردیابی و پیش بینی مسیر های بیماری پیدا می کند که می تواند به پیشگیری، کنترل و نظارت بر بیماری های عفونی کمک کند؟
- چگونه هوش مصنوعی با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته و بررسی دیتاهای بزرگ میکروبیوم می تواند ارتباط آنها را با بیماری ها بررسی کند؟
در مجموع در این سمینار به این پرداخته شد که چگونه هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که با بهبود سرعت و دقت تشخیصها، توسعه درمانهای جدید برای بیماریهای عفونی، سادهسازی جریانهای کاری آزمایشگاهی و افزایش اقدامات کنترل عفونت، آزمایشگاه میکروبیولوژی پزشکی را متحول کند. در حالی که هنوز چالش هایی برای غلبه بر آنها وجود دارد، مانند حفظ حریم خصوصی داده ها و مسائل نظارتی، مزایای هوش مصنوعی در مراقبت های بهداشتی واضح است. همانطور که فناوری هوش مصنوعی به پیشرفت خود ادامه می دهد، می توانیم انتظار داشته باشیم که حتی برنامه های نوآورانه تری را در میکروبیولوژی پزشکی و سایر حوزه های مراقبت های بهداشتی ببینیم.
ارسال به دوستان