چهارشنبه 26 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1397/03/13 - 19:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 426
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گفتگو با دکتر محمد مهدی سلطان دلال عضو هیئت علمی گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت و عضو هیئت رئیسه انجمن پروبیوتیک ایران

دکتر محمد مهدی سلطان دلال: درخشش دانشجویان دانشکده بهداشت در ششمین سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسیدلاکتیک و چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند چشمگیر بوده است.

آقای دکتر سلطان دلال لطفا بعنوان عضو هیئت رئیسه انجمن پروبیوتیک ایران در خصوص سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسید لاکتیک و پروبیوتیک که در اردیبهشت ماه 97 در تهران برگزار شد توضیحاتی ارائه فرمایید؟
سمپوزیوم پروبیوتیک هرسال در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود، امسال ششمین سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسیدلاکتیک و چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند بصورت همزمان در تهران در وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی به مدت 3 روز از 15 الی 17 اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این سمپوزیوم روسای انجمن های علمی و متخصصین از 12 کشور آسیایی، همچنین علاقه مندان، بسیاری از اعضاء هیئت علمی، متخصصین صنایع غذایی و دانشجویان رشته های مختلف علاقه مند به موضوع پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند شرکت نمودند.

از جمله محور های مهم این سمپوزیوم می توان از محورهای فیزیولوژی و متابولیسم باکتری های اسید لاکتیک، جنبه های ایمنی باکتری های اسید لاکتیک، پروبیوتیک و پری بیوتیک در سلامت انسان، پروبیوتیک در سلامت حیوان، جنبه های تکنولوژیک غذا، دارو و مکمل های پروبیوتیک، اقتصاد و بازار پروبیوتیک  و...... نام برد، که در قالب سخنرانی و پوستر به زبان انگلیسی ارائه گردید.

در این زمینه مدتی است که اینجانب با کمک دانشجویان بخش میکروب شناسی مواد غذایی و پزشکی دانشکده بهداشت جهت شناسایی جداسازی پروبیوتیک های بومی از مواد غذایی مختلف، تعیین خصوصیات و اثرات بازدارندگی و پیشگیری در انواع سرطان سینه و کولون و تعیین نقش مهاری بر علیه باکتری های مولد اسهال و عفونت های بیمارستانی تحقیق می نماییم. امسال در این سمپوزیوم من به اتفاق هشت تن از دانشجویانم در رشته های میکروب شناسی مواد غذایی و پزشکی دانشکده بهداشت با ارائه 9 مقاله در این کنگره شرکت کردیم، که خوشبختانه 2 مقاله ارائه شده توسط دانشجویان در قالب سخنرانی و پوستر برتر مورد تشویق و تقدیر قرار گرفتند.

از 2 مقاله یکی مربوط به پایان نامه خانم الهه لشنی دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی مواد غذایی بود که از عسل برای اولین بار در ایران باکتری های پروبیوتیک (L. kunkeei) FLAB  را جدا سازی و موفق به شناسایی آنها شده بودند. مقاله دیگری که خیلی مورد توجه قرار گرفت از پایان نامه خانم نیلوفر مقدم دانشجوی کارشناسی ارشد رشته میکروب شناسی مواد غذایی بود که از شیر مادر پروبیوتیک های مختلفی را جدا سازی و شناسایی کرده بودند. تحقیقات نشان داده که شیر مادر حاوی طیف وسیعی از باکتری های پروبیوتیک می باشد که مصرف آن نوزاد را می تواند از بسیاری از بیماری های مصون دارد .

البته در طول برگزاری این گنگره  مقالات دیگری هم توسط تیم ما ارائه گردید. بعنوان مثال دانشجویان دیگری که در خصوص نقش باکتری های پروبیوتیک در مهار باکتری های عامل عفونتهای بیمارستانی مقالاتی ارائه دادند. همچنین در بحث سرطان ها  به خصوص سرطان روده بزرگ مقاله دیگری از اینجانب ارائه شد .نتایج بررسی های انجام شده برروی مدل حیوانی نشان داد که باکتری های پروبیوتیک قابلیت مهار سرطان روده بزرگ در موش را دارند. این نتایج می تواند امیدی را در آینده ایجاد کند که با مصرف مرتب باکتری پروبیوتیک از پیدایش سرطان روده بزرگ تا حدی جلو گیر ی بعمل آید. در مجموع یک گنگره خیلی خوب و موفقی بوده که توانستیم نشان بدهیم که محققان ما  هم نسبت به دیگر محققان آسیایی از نظر علمی در سطح مطلوبی قرار دارند.

مقرر گردید که این کنگره  سال آینده در کشور اندونزی برگزار شود و امیدواریم که بتوانیم با مقالات بیشتری در کنگره آتی حضور یابیم و جایگاه ایران را در این زمینه تثبیت نماییم .

اجازه می خواهم من از این فرصت استفاده کنم و ضمن تشکر از جنابعالی برای فرصتی که در اختیار من گذاشتید، اعلام نمایم بخش میکروب شناسی غذایی و مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی به عنوان بازوی توانمند این بخش، پروژه های متعددی برای دانشجویان علاقه مند رشته های مختلف میکروب شناسی غذایی و پزشکی، ایمونولوژی، بهداشت مواد غذایی، انگل شناسی و قارچ شناسی در نظر دارد و از همین جا به تمام اساتید ، دانشجویان و علاقه مندان جهت همکاری در پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری PhD و پروژه های تحقیقاتی خوش آمد می گوییم.
گزارش :احمد الله وردی
منبع:سایت دانشکده بهداشت
عکس : مزاجردی

  • گروه خبری : گروه پاتوبیولوژی
  • کد خبر : 202726
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه