چگونه بسته بندی مواد غذایی تمیز و شست و شو شوند؟؟
مقدمه:
با توجه به احتمال آلودگی سطوح و ماندگاری ویروس کرونای جدید روی آنها (مقوا تا 24 ساعت، پلاستیک و استیل 2 تا 3 روز) و نیز به منظور تأمین آرامش روانی افراد لازم است نکاتی را هنگام استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده در نظر داشت؛ لذا شواهد مربوط به اقدامات مورد نیاز برای استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده، ارائه شده است.
شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال:
دانشگاه جان هاپکینز در زمینه نحوه استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده توصیه میکند بعد از شستشوی دستها، محتویات داخل بستهبندی به ظرف یا پلاستیک تمیز دیگری منتقل شود و پلاستیک یا ظرف بستهبندی دور انداخته شود. البته این را نیز توصیه کرده که میتوان با یک دستمال تمیز آغشته به مواد ضدعفونی کننده، سطوح پلاستیکی یا شیشهای حاوی مواد غذایی را پاک کرد. سازمان غذا و داروی امریکا نیز توصیهی مشابهی دارد و گفته است برای احتیاط با یک دستمال میتوان بستهبندیها را پاک کرد و سپس اجازه داد در هوای آزاد خشک شوند. براساس شواهد موجود در پایگاه صنعت بستهبندی غذا، به منظور رعایت احتیاط، توصیه شده است که هنگام استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده، آنها را بلافاصله با آب و صابون شستشو دهید، یا محتویات آن را به ظرف دیگری منتقل نمایید یا برای سه روز در جایی از خانه نگه دارید و در این مدت به آنها دست نزنید. در مستند راهنمای بهداشت وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی، در خصوص نگهداری و آمادهسازی مواد غذایی برای مقابله با ویروس کرونا توصیه شده است قبل از مصرف محصولات غذایی بستهبندیشده، آنها را شسته و ضدعفونی کنیم.
نتیجهگیری:
با توجه به شواهد موجود بهتر است هنگام استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده، بستهبندی آنها را باز کنید و محتویات را در ظرف دیگری بریزید و در خانه نگهداری کنید. همچنین ظرف بستهبندی باید دور انداخته شود. توصیه بعدی شستشوی بسته بندی با آب و صابون یا استفاده از یک دستمال آغشته به مواد ضدعفونی برای پاک کردن سطح بسته بندی ها است. باید دقت کرد گوشهها، لبهها و درزها به خوبی پاک شوند. بعد از این کار میتوان بستهها را در معرض هوا قرار داد تا خشک شوند. در صورت استفاده از مواد ضدعفونی، نیازی به شستن مجدد بستهها با آب و صابون نیست. همچنین با توجه به اینکه شواهد علمی برای مدت زمان شستشو یافت نشد، پیشنهاد می شود که در صورت شستشو با اب و صابون، تمام سطح با این مواد آغشته شده و سپس کاملا آبکشی شود.
منابع:
با توجه به احتمال آلودگی سطوح و ماندگاری ویروس کرونای جدید روی آنها (مقوا تا 24 ساعت، پلاستیک و استیل 2 تا 3 روز) و نیز به منظور تأمین آرامش روانی افراد لازم است نکاتی را هنگام استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده در نظر داشت؛ لذا شواهد مربوط به اقدامات مورد نیاز برای استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده، ارائه شده است.
شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال:
دانشگاه جان هاپکینز در زمینه نحوه استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده توصیه میکند بعد از شستشوی دستها، محتویات داخل بستهبندی به ظرف یا پلاستیک تمیز دیگری منتقل شود و پلاستیک یا ظرف بستهبندی دور انداخته شود. البته این را نیز توصیه کرده که میتوان با یک دستمال تمیز آغشته به مواد ضدعفونی کننده، سطوح پلاستیکی یا شیشهای حاوی مواد غذایی را پاک کرد. سازمان غذا و داروی امریکا نیز توصیهی مشابهی دارد و گفته است برای احتیاط با یک دستمال میتوان بستهبندیها را پاک کرد و سپس اجازه داد در هوای آزاد خشک شوند. براساس شواهد موجود در پایگاه صنعت بستهبندی غذا، به منظور رعایت احتیاط، توصیه شده است که هنگام استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده، آنها را بلافاصله با آب و صابون شستشو دهید، یا محتویات آن را به ظرف دیگری منتقل نمایید یا برای سه روز در جایی از خانه نگه دارید و در این مدت به آنها دست نزنید. در مستند راهنمای بهداشت وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی، در خصوص نگهداری و آمادهسازی مواد غذایی برای مقابله با ویروس کرونا توصیه شده است قبل از مصرف محصولات غذایی بستهبندیشده، آنها را شسته و ضدعفونی کنیم.
نتیجهگیری:
با توجه به شواهد موجود بهتر است هنگام استفاده از مواد غذایی بستهبندی شده، بستهبندی آنها را باز کنید و محتویات را در ظرف دیگری بریزید و در خانه نگهداری کنید. همچنین ظرف بستهبندی باید دور انداخته شود. توصیه بعدی شستشوی بسته بندی با آب و صابون یا استفاده از یک دستمال آغشته به مواد ضدعفونی برای پاک کردن سطح بسته بندی ها است. باید دقت کرد گوشهها، لبهها و درزها به خوبی پاک شوند. بعد از این کار میتوان بستهها را در معرض هوا قرار داد تا خشک شوند. در صورت استفاده از مواد ضدعفونی، نیازی به شستن مجدد بستهها با آب و صابون نیست. همچنین با توجه به اینکه شواهد علمی برای مدت زمان شستشو یافت نشد، پیشنهاد می شود که در صورت شستشو با اب و صابون، تمام سطح با این مواد آغشته شده و سپس کاملا آبکشی شود.
منابع:
- https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-and-5-questions-about-safe-snacking
- https://www.fda.gov/food/food-safety-during-emergencies/shopping-food-during-covid-19-pandemic-information-consumers
- https://www.thespruceeats.com/cleaning-disinfecting-food-packaging-4801273#do-you-need-to-sanitize-food-packaging
- https://behdasht.gov.ir/راهنماهای-آموزشی-کرونا/صفحه:2
- https://www.who.int/publications-detail/covid-19-and-food-safety-guidance-for-food-businesses
- https://www.foodpackagingforum.org/coronavirus-and-packaging
ارسال به دوستان