یکشنبه 02 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید

سلامت جهانی:

دنیا رو به سوی تغییرات عمده‌ای قدم برمی‌دارد. توسعه، تغییرات محیط‌زیست، چالش‌های زندگی شهری، پیر شدن جمعیت‌ها، انحطاط محیط ‌زیست، تغییرات آب و هوا و پاندمی‌های جدید،الگوهای مرگ و میر و بیماری‌ها را تغییر داده و مقابله با آنها یک ضرورت جهانی محسوب می‌شود. سلامت جهانی، به عنوان «حیطه ای برای مطالعه، تحقیق، پژوهش و ممارست» در حال ظهور است که ادغامی از عناصر سنتی سلامت عمومی، سلامت بین‌الملل و پزشکی مناطق گرمسیری، اما با وسعت دیدی گسترده‌تر بوده و برنامه آن، شامل کنترل بیماری‌های عفونی، بهداشت مادر و کودک، تنظیم خانواده، بیماری‌های گرمسیری فراموش شده، تغذیه و مراقبت‌های اولیه سلامت است. علاوه بر آن، درک ما از عوامل تعیین‌کننده اجتماعی و ساختاری سلامت بالاتر رفته است، در نتیجه سلامت جهانی نیاز دارد با برنامه‌های جدید، روش‌های کاری نوینی را دنبال کند.

سلامت جهانی با توجه به بروز بیماری‌های غیرواگیر مزمن مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت، بیماری‌های مزمن انسدادی ریه و بعضی سرطان‌ها، همراه با بیماری‌های مغفول مانند بیماری‌های روانی به بررسی راهکارها و هدایت خدمات مداخله‌ای موثر جهت به حداقل رساندن بروز و شیوع این بیماریها می پردازد.

در این راستا علاوه بر نیاز به پژوهش‌های چندجانبه، لزوم به کار گیری رویکردهای چند بخشی در زمینه اجتماعی، مدیریت، جامعه شهری، سیاسی و اقتصادی احساس می شود.

منبع:

 

(Lancet: Towards a Common Definition of Global Health)

تنظیمات پس زمینه