دوشنبه 03 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1399/12/30 - 09:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 354
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا احتمال انتقال کووید-19 از طریق لبنیات وجود دارد؟؟

 
مقدمه:
سازمان جهانی بهداشت بر اساس تجربیات قبلی از شیوع بیماری های سارس و مرس معتقد است انتقال بیماری کووید-19 از طریق زنجیره غذایی غیرمحتمل بوده و گزارشی در این زمینه وجود نداشته است. اما نگرانی هایی از پایداری ویروس کرونا روی سطوح مواد غذایی وجود دارد. سوالی که ممکن است مطرح شود این است که آیا در دوران همه گیری کووید-19 می توان از لبنیات نظیر شیر، ماست، پنیر، خامه و بستنی استفاده کرد؟
شواهد موجود در مورد پاسخ به سؤال:
شواهدی برای انتقال ویروس کرونا از طریق زنجیره غذایی وجود ندارد و انتقال به طور مستقیم از طریق دستگاه تنفسی یا به طور غیر مستقیم از طریق لمس سطوح آلوده به ویروس صورت می گیرد. همانگونه که سازمان جهانی بهداشت تأیید کرده است، بیماری کووید-۱۹ از راه خوراکی منتقل نمی شود و انتظار نمی رود که در شیر و محصولات لبنی یافت شود. آژانس های ایمنی غذا تأیید کرده اند که حرارت، ویروس های مختلف کرونا را از بین می برد؛ بنابراین انتظار می رود که پاستوریزه کردن باعث غیرفعال شدن ویروس کرونا شود. شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می‌گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می‌برد. بنابراین تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می‌شوند (ماست، پنیر، خامه و بستنی) را می توان با اطمینان مصرف کرد. با این وجود توصیه می شود پس از خرید مواد غذایی، موارد احتیاطی از قبیل شستشوی بسته بندی آنها با صابون یا محلول مناسب رعایت شود.
بر این اساس، مواد غذایی صنعتی را می‌توان با اطمینان خاطر بیشتری مصرف کرد، زیرا رعایت مسائل بهداشتی در آنها بیشتر است و ماده اولیه آنها اغلب سالم سازی می‌شود
نتیجه گیری:
محققین هنوز در مورد انتقال کرونا از طریق لبنیات نظر قطعی نداده اند و انتظار نمی رود که ویروس کرونا در شیر و محصولات لبنی وجود داشته باشد. توصیه می شود پس از خرید لبنیات و هرگونه مواد غذایی، موارد احتیاطی از قبیل شستشوی بسته بندی آنها با صابون یا محلول مناسب رعایت شود.
منابع:
 
Food safety, nutrition, and wellness during COVID-19; 27.3.2020. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2020/03/25/food-safety-nutrition-and-wellness-during-covid-19/
https://www.hamshahrionline.ir/news/480234
COVID-19: Safety and hygiene of dairy products and personnel, 23 April 2020; https://www.fil-idf.org/mediaroom/covid-19-safety-and-hygiene-of-dairy-products-and-personnel/
Nabi Shariatifar, Ebrahim Molaee-aghaee, Novel Coronavirus 2019 (COVID‐19): Important tips on food safety, J Food Safe & Hyg; Vol 5 No. 1 Winter 2019
Raw Milk and Covid-19, https://www.rawmilkinstitute.org/covid19
COVID-19 and Dairy: Frequently Asked Questions; https://wisconsindairy.org/getmedia/19d61c38-cba3-4eaa-889a-ca8dfbd4d3b6
 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 205104
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

لیست اخبار
-->
  • تاریخ انتشار : 1399/12/30 - 09:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 354
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا احتمال انتقال کووید-19 از طریق لبنیات وجود دارد؟؟

 
مقدمه:
سازمان جهانی بهداشت بر اساس تجربیات قبلی از شیوع بیماری های سارس و مرس معتقد است انتقال بیماری کووید-19 از طریق زنجیره غذایی غیرمحتمل بوده و گزارشی در این زمینه وجود نداشته است. اما نگرانی هایی از پایداری ویروس کرونا روی سطوح مواد غذایی وجود دارد. سوالی که ممکن است مطرح شود این است که آیا در دوران همه گیری کووید-19 می توان از لبنیات نظیر شیر، ماست، پنیر، خامه و بستنی استفاده کرد؟
شواهد موجود در مورد پاسخ به سؤال:
شواهدی برای انتقال ویروس کرونا از طریق زنجیره غذایی وجود ندارد و انتقال به طور مستقیم از طریق دستگاه تنفسی یا به طور غیر مستقیم از طریق لمس سطوح آلوده به ویروس صورت می گیرد. همانگونه که سازمان جهانی بهداشت تأیید کرده است، بیماری کووید-۱۹ از راه خوراکی منتقل نمی شود و انتظار نمی رود که در شیر و محصولات لبنی یافت شود. آژانس های ایمنی غذا تأیید کرده اند که حرارت، ویروس های مختلف کرونا را از بین می برد؛ بنابراین انتظار می رود که پاستوریزه کردن باعث غیرفعال شدن ویروس کرونا شود. شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می‌گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می‌برد. بنابراین تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می‌شوند (ماست، پنیر، خامه و بستنی) را می توان با اطمینان مصرف کرد. با این وجود توصیه می شود پس از خرید مواد غذایی، موارد احتیاطی از قبیل شستشوی بسته بندی آنها با صابون یا محلول مناسب رعایت شود.
بر این اساس، مواد غذایی صنعتی را می‌توان با اطمینان خاطر بیشتری مصرف کرد، زیرا رعایت مسائل بهداشتی در آنها بیشتر است و ماده اولیه آنها اغلب سالم سازی می‌شود
نتیجه گیری:
محققین هنوز در مورد انتقال کرونا از طریق لبنیات نظر قطعی نداده اند و انتظار نمی رود که ویروس کرونا در شیر و محصولات لبنی وجود داشته باشد. توصیه می شود پس از خرید لبنیات و هرگونه مواد غذایی، موارد احتیاطی از قبیل شستشوی بسته بندی آنها با صابون یا محلول مناسب رعایت شود.
منابع:
 
Food safety, nutrition, and wellness during COVID-19; 27.3.2020. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2020/03/25/food-safety-nutrition-and-wellness-during-covid-19/
https://www.hamshahrionline.ir/news/480234
COVID-19: Safety and hygiene of dairy products and personnel, 23 April 2020; https://www.fil-idf.org/mediaroom/covid-19-safety-and-hygiene-of-dairy-products-and-personnel/
Nabi Shariatifar, Ebrahim Molaee-aghaee, Novel Coronavirus 2019 (COVID‐19): Important tips on food safety, J Food Safe & Hyg; Vol 5 No. 1 Winter 2019
Raw Milk and Covid-19, https://www.rawmilkinstitute.org/covid19
COVID-19 and Dairy: Frequently Asked Questions; https://wisconsindairy.org/getmedia/19d61c38-cba3-4eaa-889a-ca8dfbd4d3b6
 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 205104
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه