شنبه 03 آذر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید

تاریخچه

تحقیقات پزشکی در دانشگاه تهران با تأسیس کرسی انگل شناسی و بخش تجسس در سال 1319 و با تجدید نظر در برنامه‌های آموزشی دانشکده پزشکی، مورد تصویب قرار گرفت. در این زمان عملیات محدودی در زمینه مبارزه با مالاریا در برخی از نقاط کشور انجام می شد. با توجه به اهمیت بیماری‌های انگلی به ویژه مالاریا که مبتلا به جمعیت قابل ملاحظه ای از کشور بود و نظر به مرگ و میر ناشی از آن، به منظور انجام مطالعات کسترده در این زمینه، در سال 1330 انستیتو مالاریولوژی با همکاری وزارت بهداری و سازمان بهداشت جهانی و با هدف کلی مبارزه با ریشه کنی مالاریا در سراسر کشور آغاز به فعالیت نمود. یک سال بعد در سال 1331 قراردادی با سازمان بهداشت جهانی منعقد شد و طرح مبارزه با بیماری‌های منتقله بندپایان در انستیتو مالاریولوژی آغاز به فعالیت نمود. با تحقیقاتی که در سال‌های بعد علاوه بر مالاریا در زمینه بیماری‌های انگلی انجام گرفت، انستیتو مالاریولوژی به انستیتو پارازیتولوژی و مالاریولوژی تغییر نام یافت و دامنه فعالیت‌های آن گسترده تر شد.

در سال 1343، کرسی بیماری‌های گرمسیری به کرسی انگل شناسی منضم گردید و کمی پس از آن نام انستیتو پارازیتولوژی و مالاریولوژی به انستیتو انگل شناسی و بهداشت گرمسیری تغییر یافت، در نتیجه دامنه فعالیت‌های آن نیز گسترده تر شد و مطالعه در زمینه بیماری‌های انگلی و گرمسیری شایع در نقاط مختلف کشور در برنامه کار این انستیتو قرار گرفت. در سال 1344 کرسی بهداشت نیز به کرسی انگل شناسی پزشکی و بیماری‌های گرمسیری پیوست و در نتیجه ادغام سه گروه فوق الذکر گروه علوم بهداشتی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران تاسیس شد و همچنین انستیتو انگل شناسی پزشکی و بهداشت گرمسیری به انستیتو تحقیقات بهداشتی تغییر نام یافت و انجام تحقیقات علمی در زمینه بیماری‌های بومی کشور که تحقیق در مورد آنها مهم و برای دستگاه‌های اجرائی کشور ضروری بود، به عنوان هدف اصلی آن تعیین گردید. سر انجام در هجدهم تیر ماه 1345 در یکصدو پانزدهمین جلسه شورای مرکزی دانشگاههای ایران، اساسنامه دانشکده بهداشت پذیرفته شد.

در سال 1365، بدنبال تصویب قانون تأسیس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مجلس شورای اسلامی، آموزش رشته پزشکی و رشته‌های وابسته به آن که تا آن زمان به عهده وزارت علوم بود به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار شد و دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شدند و دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت خود را بصورت مستقل ادامه داد. پس از ادغام سازمان‌های منطقه‌ای بهداشت و درمان در دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال1372، وظیفه ارائه خدمات بهداشتی ـ درمانی و نظارت بر امر درمان برعهده دانشگاه‏های علوم پزشکی گذاشته شد و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران به شکل امروزی به فعالیت خود ادامه داد. هم اینک این دانشگاه مشتمل بر 12 دانشکده (دانشکده بهداشت، دانشکده داروسازی، دانشکده پزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشکده توانبخشی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده طب ایرانی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشکده مجازی و پردیس بین الملل) عهده دار ارائه خدمات آموزشی به فراگیرانی شده است که دانشگاه علوم پزشکی تهران را برای ادامه تحصیل خود، برگزیدند.

دانشکده بهداشت با بیش از نیم قرن سابقه درخشان در حوزه آموزش و پژوهش، زیرساخت‌های بسیار قوی، طیف وسیعی از رشته‌ها و گروه‌های آموزشی را دارد. این دانشکده با بهره‌مندی از اساتید فرهیخته و توانمند به عنوان عضوی از خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران و تنها قطب علمی آموزش علوم بهداشتی کشور همواره دارای جایگاهی ممتاز و برجسته در آموزش عالی کشوراست. این دانشکده از نظر وسعت نیز پیشتاز دانشکده‌های مشابه در کشور و منطقه است.

تنظیمات پس زمینه