چهارشنبه 19 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/10/18 - 09:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه دفاع با عنوان بررسی اثر ضدباکتریایی نیوزوم حاوی کروسین بر روی استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس جدا شده از شیرینی‌های خامه‌ای در شرایط آزمایشگاهی

جلسه دفاع با عنوان جداسازی و شناسایی باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس از شیرینی‌های خامه‌ای موجود در قنادی‌های جنوب شهر کرج و بررسی اثر ضدباکتریایی نیوزوم حاوی کروسین بر روی این پاتوژن‌های غذایی در شرایط آزمایشگاهی روز یکشنبه 11 دی ماه ساعت: 12:15 در سالن فارابی، طبقه اول ساختمان سبز دانشکده بهداشت و با راهنمایی دکتر معصومه امینی و دکتر محمد رضا پورمند و مشاوره دکتر ابراهیم مولایی آقایی و دکتر سمیرا کریمایی توسط دانشجوی کارشناسی ارشد میکرب شناسی مواد غذایی رامین اکبری ده چشمه برگزار شد.

 

رامین اکبری ده چشمه در این جلسه گفت: یکی از اهداف مهم تولید کنندگان مواد غذایی، تولید مواد غذایی سالم و ایمن است. مسمومیت غذایی معمولاً در اثر عوامل باکتریایی  به دنبال خوردن غذا یا نوشیدنی‌های آلوده ایجاد می‌شود. یکی از روش‌های معمول حفظ سلامت مواد غذایی، استفاده از افزودنی‌ها و نگهدارنده‌ها به منظور بهبود کیفیت و ارتقای ارزش تغذیه‌ای است. کروسین ،آپوکاروتنوئید اصلی زعفران است که دارای خاصیت ضد التهابی بوده و قوی‌ترین عامل ضد باکتریایی در ترکیبات گیاه زعفران به شمار می‌رود. از طرفی فرآورده‌های قنادی به دلیل برخورداری از ترکیبات و مواد مغذی مانند فرآورده‌های شیر و تخم مرغ عامل مناسبی برای رشد پاتوژن‌های غذایی می‌باشند و در صورت عدم رعایت شرایط نگهداری به سرعت فاسد و غیرقابل‌مصرف می‌شوند. از طرفی این فرآورده‌ها، بخش مهمی از تولیدات مواد غذایی را در سراسر کشور در برمی‌گیرد و باتوجه ‌به مصرف زیاد، تأمین کالری بالا، تنوع، طعم مطلوب و افزایش روز افزون تقاضای این محصولات، کنترل کیفیت و تأمین بهداشت میکروبی این محصولات ضروری بوده و باید شرایط نگهداری و تولید ایمن محصولات را بهبود بخشید که در صورت عدم کنترل میکروبی، بار سنگین اقتصادی و بهداشتی را بر زندگی تحمیل می‌کند. میکروارگانیسم‌های عامل فساد فراورده‌های قنادی به خصوص شیرینی‌های خامه‌ای اغلب شامل باکتری‌ها و کپک‌ها و مخمرها می‌باشند که از این میان باکتری‌هایاستافیلوکوکوس،اشریشیا کلیوباسیلوس سرئوساز اهمیت بالایی برخوردارهستند. ولی کاربرد مستقیم ترکیبات زیست فعال به دلیل پایداری و حلالیت کم و همچنین حساسیت به شرایط محیطی و برهم‌کنش نامطلوب عوامل زیست فعال از جمله کروسین با اجزای یک سیستم غذایی باعث کاهش کارایی آنها می شود که به این منظور در این پروژه، یکی از سیستم‌های تحویل برای محصور کردن این ترکیبات به نام  نیوزوم‌ استفاده شد که یکی از برجسته‌ترین وزیکول‌ها در سیستم دارورسانی بوده و توجه زیادی را به جهت تحویل دارو و محصور کردن ترکیبات زیست فعال به خود جلب کرده‌اند. به طور کلی در این پژوهش فعالیت ضد میکروبی کروسین زعفران به صورت فرم آزاد و انکپسوله شده بر روی پاتوژن های جدا شده، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان دهنده ی رهایش پیوسته کروسین نیوزوم شده و تأثیر ضد میکروبی مثبت بر روی سه پاتوژن استافیلوکوکوس اورئوس،اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس بود. با توجه به نتایج مثبت به دست آمده از مطالعه ی حاضر می‌توان با مطالعات بیشتر و با توجه به عوارض ناشی از استفاده از مواد نگهدارنده شیمیایی بر سلامت انسان، کروسین را به عنوان یک ترکیب نگهدارنده طبیعی برای استفاده در صنایع غذایی معرفی کرد.
  • گروه خبری : گروه پاتوبیولوژی
  • کد خبر : 288151
کلمات کلیدی
انسیه ماسوریان
تهیه کننده:

انسیه ماسوریان

تنظیمات پس زمینه