دوشنبه 18 تیر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاری جلسه پیش دفاع از پایان نامه دکتری در باکتری شناسی پزشکی

جلسه با عنوان بررسی ایمنی زایی پروتئین های LcpAوLenAلپتوسپیرا اینتروگانس در ترکیب با زیر واحد B توکسین حساس به حرارت LTB اشرشیا کلی در مدل هامستر طلایی سوری به منظور معرفی یک ترکیب جدید در طراحی واکسن توسط آقای غزالی بینا و به راهنمایی دکتر اشراقی روز چهارشنبه 3 بهمن ساعت 14 در سالن شورای دانشکده بهداشت برگزارشد.

جلسه دفاع با حضور اساتید و دانشجویان گروه در سالن شورا برگزار شد و پس از پایان با آقای غزالی پیرامون موضوع به گفت و گو نشستیم.

سلام و تبریک خدمت شما لطفا راجع به موضوع پژوهش خود توضیحاتی بفرمایید.
با سلام. لپتوسپیروز یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که توسط جنس لپتوسپیرا ایجاد می شود. به دلیل اینکه بروز این بیماری در حال افزایش است به یک مشکل بهداشتی در جهان تبدیل شده است. دستیابی به یک واکسن که مانع از ورود لپتوسپیرا اینتروگانس به بافتهای داخلی میزبان گردد، مورد نیاز است. هدف از این مطالعه بررسی ایمنی زایی پروتئین های نوترکیب  LenA و LcpA همراه با انتروتوکسین  B  اشریشیاکلی (LTB) به عنوان یک ادجوانت بر ضد عفونت های لپتوسپیرایی در هامسترها بود.
بر اساس یافتههای بدست آمده در مطالعه حاضر، پروتئین های rLcpA و rLenA در ترکیب با rLTB              می توانند هامسترها را در مقابل عفونت لپتوسپیرا اینتروگانس محافظت کرده و پاسخ آنتی بادی محافظتی کارایی را ایجاد کنند. بنابراین، این پروتئین ها را میتوان در آینده برای پیشگیری در برابر عفونت‌های لپتوسپیرایی مورد استفاده قرار داد.

جنبه های نوآوری طرح شما چه بود؟
جنبه های نوآوری طرح من شامل موارد زیر بود:
  • معرفی یک ترکیب جدید به عنوان کاندیدای واکسن لپتوسپیروز
  • تاکنون مطالعه ای در زمینۀ موضوع این پروپوزال در ایران صورت نگرفته است.
  • در این مطالعه دو پروتئین مهم در لپتوسپیرای پاتوژن که در مهار کردن سیستم کمپلمان نقش دارند، برای اولین بار در ایران بررسی شد.
  • در مطالعات انجام شده در جهان، ایمنی زایی پروتئین های LenA¸LcpA به تنهایی و با استفاده از ادجوانت(یاور)های دیگر استفاده شده است، اما در این طرح پژوهشی، از توکسین حساس به حرارت(LTB) اشریشیا کلی به عنوان یک ادجوانت(یاور)قوی استفاده شد، بطوریکه سیستم ایمنی هامسترها پاسخ مناسبی در برابر پروتئین های ذکر شده(که نقش مهمی در افزایش تعداد باکتری در مرحله لپتوسپیرمی از طریق غیر فعال سازی مسیرهای کلاسیک و آلترناتیو سیستم کمپلمان دارند)، ایجاد نمود.

    آیا قبلا مشابه کار شما در ایران انجام شده بود؟
    خیر برای اولین بار روی این موضوع پژوهش شده بود و امیدوارم دانشجویان بعدی کار را ادامه دهند.

    با آرزوی موفقیت برای شما
    متشکرم
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم