چهارشنبه 13 تیر 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

در صورت علامت دار بودن و تست منفی PCR چه باید کرد؟؟

 
مقدمه:
با دو آزمایش می توان تشخیص داد، آیا فردی مبتلا به کووید-19 هست یا خیر. تست RT-PCR که دقیق ترین تست تشخیصی است اما نتیجه ی آن بین 24 تا 72 ساعت مشخص می شود و دوم تست های آنتی ژن که سریع تر انجام می شوند و نتایج آن ها بعد از 30 دقیقه آماده می شود اما به دقت RT-PCR نیستند. با وجود دقت تست  RT-PCR این احتمال وجود دارد که نتیجه آزمایش برخی از مبتلایان ویروس کووید-19 که علایم بیماری را دارند منفی باشد (که به عنوان منفی کاذب نامیده می شود). حال سوالی که مطرح می شود این است که در صورت علامت دار بودن و تست منفی PCR چه باید کرد؟
شواهد موجود برای پاسخ به این سؤال:
چند روز قبل از بروز علائم یا در روزهای اول بیماری، جواب تست PCR ممکن است منفی باشد و این درصد خطا با بیشتر شدن علائم، کمتر می‌شود. بهترین زمان برای تست PCR چند روز پس از بروز کامل علائم است اما حتی در این حالت نیز ممکن است ۲۰ تا ۳۰ منفی کاذب باشد. یعنی فرد مبتلا باشد اما آزمایش نتیجه را منفی نشان دهد. دلایل مختلفی برای این موضوع وجود دارد. ممکن است نمونه مخاطی در مراحل جمع آوری یا آزمایش، آلوده شود و یا در دمای درستی نگهداری نشود، و یا ترکیباتی که برای استخراج ژنتیک ویروس استفاده می‌شود، درست عمل نکند. همه این عوامل سبب می‌شوند تا آزمایش نتیجه درستی نداشته باشد.
بنابراین در صورت داشتن علائم کووید-۱۹حتی با وجود تست منفی، فرد لازم است اقدامات احتیاطی مربوط به بهداشت، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را رعایت کنند. همچنین بهتر است خود را قرنطینه کند. قرنطینه راه حلی است برای آن که  اطمینان حاصل شود ویروس حتی بدون تشخیص، گسترش نمی یابد. فرد لازم است با پزشک، خصوصا پزشک متخصص ریه مشورت داشته باشد.
مطالعه دیگری توصیه می کند اگر علیرغم آزمایشات منفی PCR ، فرد همچنان بر اساس علائم بالینی مشکوک به کووید-۱۹ باشد، می توان تشخیص اولیه را بر اساس تست های جامع آزمایشگاهی و یافته های اشعه ایکس (اسکن ریه) انجام داد. تأیید نهایی وجود ویروس، متکی به آزمایش هایی است که دو هفته پس از شروع علائم انجام می شود.
همچنین اگر فردی در معرض ویروس کرونا قرار گرفته و علائمی هم دارد اما نتیجه آزمایش او منفی است، بهتر است چند روز بعد مجدد آزمایش دهد و در این فاصله لازم است خود را قرنطینه کند. در چنین شرایطی حتی با وجود تست منفی، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) قرنطینه 14 روزه را پیشنهاد می کند اما اگر فرد با فرد مبتلا به کرونا مواجهه داشته ولی علائم را تجربه نکرده است، قرنطینه 10 روز را قابل قبول می داند. هنگام قرنطینه، فرد باید علائم خود را بررسی کند و هرگونه تغییر قابل توجه را به پزشک اطلاع دهد. اگر فرد برای آزمایش مجدد مراجعه می کند، توصیه می شود بعد از 4-3 روز پس از اولین آزمایش انجام شود.
نتیجه گیری:
نتیجه منفی آزمایش کووید-۱۹ همیشه به معنای مبتلا نبودن به ویروس نیست. در تفسیر نتیجه منفی آزمایش نباید فقط به برگه آزمایش اکتفا کرد. عواملی از قبیل سابقه بیماری‌، در معرض و یا در تماس بودن با افراد مبتلا و وجود علائم بالینی فرد را باید در نظر گرفت. در صورت وجود علائم بیماری کووید-19، فرد باید خود را قرنطینه کرده و ۳ تا ۴ روز بعد دوباره تست دهد. همچنین پزشکان می گویند در صورت وجود علائم، بهتر است درمان زود هنگام آغاز شود. شواهد نشان می دهند که فاصله گذاری فیزیکی و رعایت نکات بهداشتی همچنان بهترین راه برای متوقف کردن زنجیره انتقال به دیگران است.
منابع:

 

کلمات کلیدی
نماینده وب سایت
تهیه کننده:

نماینده وب سایت

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید: