یکشنبه 23 دی 1403
EN
لوگو

دانشکده بهداشت

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1399/10/13 - 10:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 382
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آیا استنشاق بخار اکالیپتوس در دوران همه گیری کرونا مفید است؟؟

 
مقدمه:
درخت اکالیپتوس، درخت بومی استرالیا، غذای اصلی کوالاها است. در گذشته از آن به عنوان ضد عفونی کننده برای از بین بردن میکروب ها استفاده می کردند از روغن این درخت در داروهای سنتی بومی برای بهبود زخم ها و عفونت های قارچی و از چای تهیه شده از برگ های آن  نیز برای کاهش تب استفاده می شد. مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان
می دهد که روغن اکالیپتوس به عنوان خلط آور عمل می کند. امروزه، روغن درخت اکالیپتوس در بسیاری از محصولات ضدسرفه و سرماخوردگی بدون نسخه برای تسکین احتقان (گرفتگی) استفاده می شود. حال این سوال مطرح می شود که آیا استنشاق بخار اکالیپتوس در دوران همه گیری کرونا مفید است؟
شواهد موجود در زمینه پاسخ به سوال:
ادعاهایی در مورد موثر بودن استنشاق بخار روغن های عصاره ای مانند روغن اکالیپتوس در درمان کرونا وجود دارد. برخی دیگر نیز اضافه کردن موادی مانند پرتقال یا لیمو و روغن نعناع به آب جوش و استنشاق آن را مطرح می کنند. این ادعاها توضیح می دهند که "حرارت بخار در مقابل ویروس های تنفسی، یک داروی طبیعی است که ویروس های کرونا، آنفلوانزا و رینوویروس را از بین می برد". مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های امریکا و سازمان جهانی بهداشت بخار درمانی با هر ماده ای را به عنوان درمان برای ویروس کرونا پیشنهاد نمی کنند. سازمان غذا و دارو در ایالات متحده به شرکت های فروش روغن های  عصاره ای که « ادعای درمان یا پیشگیری از کووید-19  را دارند" هشدار داده است. این ادعاها اکنون از وب سایت های آن کشورها حذف شده است، اما پست های شبکه های اجتماعی هنوز در مورد مزایای بخار روغن اکالیپتوس جهت محافظت در برابر عفونت های ویروسی، وجود دارد. بخار درمانی می تواند به عنوان یک روند مکمل به تسکین مخاط نازک در هنگام سرماخوردگی یا آنفلوانزا کمک کند اما به طور کلی، هنوز شواهد علمی از مفید بودن آن وجود ندارد. علاوه بر این، ترویج روغن اکالیپتوس به عنوان پیشگیری یا درمان برای عفونت کووید-19 بی ضرر نیست زیرا اعتقاد به این که می تواند عفونت را دفع کند از اهمیت رعایت اصول بهداشتی نظیر فاصله گذاری فیزیکی در نزد افراد کم می کند.
نتیجه گیری:
هیچ مدرک و شواهد علمی مبنی بر مفید بودن بخار درمانی با هر ماده ای برای ویروس کرونا وجود ندارد. هیچ مدرک و شواهد علمی مبنی بر مفید بودن بخار درمانی با هر ماده ای از جمله اکالیپتوس برای درمان کووید19 در مطالعات انسانی وجود ندارد به گونه ای که سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل پیشگیری از بیمای ها نیز این ادعا را تایید نمی کنند.
منابع:
 
  1. https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-steam-kills-coronavirus-idUSKBN21H2LK
  2. https://www.mcgill.ca/oss/article/covid-19-health/essential-knowledge-about-essential-oils-and-covid-19
  3. https://ugm.ac.id/en/news/19703-eucalyptus-has-not-yet-proven-to-kill-coronavirus
  4. https://www.mountsinai.org/health-library/herb/eucalyptus
 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 205118
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

تنظیمات پس زمینه