چهارشنبه 07 شهریور 1403

برگزاری سمینار دانشجویی بررسی واکسن های بیماری سوزاک

سمینار دانشجویی بررسی واکسن های بیماری سوزاک توسط فاطمه سادات ابوالحسنی دانشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی پزشکی و به راهنمایی دکتر محمدرضا پورمند، در تاریخ 9 خرداد 1403، ساعت 13 در گروه پاتوبیولوژی برگزار شد.

در این سمینار فاطمه ابوالحسنی با بیان این که باکتری نایسریا گونوره توانایی بالایی در ایجاد طیف وسیعی از پیامد های بالینی از بی علامت تا علامت دار و تهاجمی را داشته و همچنین می تواند از طریق جابجایی بین افراد جامعه در وضعیت بی علامت، بر روی نرخ ابتلا به سایر بیماری های مقاربتی، میزان باروری و حتی بر نوزادان تازه متولد شده از مادران آلوده اثرات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد، گفت: در حال حاضر استفاده از دوز بالای سفتریاکسون به عنوان آخرین خط درمانی علیه سوزاک در نظر گرفته می شود و به غیر از این، راه دیگری برای درمان وجود ندارد. بنابراین بهترین راه مقابله طولانی مدت با اثرات گنوره آ به علت قابلیت های ویژه آن و نبود راهکار درمانی مناسب، واکسیناسیون اعلام شده است. مطالعات زیادی در طی 40 سال گذشته به این منظور انجام شده است اما متاسفانه هنوز هیچ ترکیب قطعی برای پاسخ به این چالش معرفی نشده و واکسن های بررسی شده بر روی انسان همگی با شکست مواجه شده اند. در این میان نقش متخصصان حوزه باکتری شناسی بالینی، ایمنی شناسی و بیوانفورماتیک برای دستیابی به این مهم و جلوگیری هرچه سریعتر از وقوع یک بحران اساسی در جامعه جهانی بسیار مهم است. فاطمه ابوالحسنی با اشاره به تحقیقات دامنه دار نرجس نوری دانشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی پزشکی گروه پاتوبیولوژی، تلاش های او را در معرفی آنتی ژن های نایسریا گونوره گامی در جهت تحقق یافتن واکسن مناسب برای پیشگیری و کنترل عفونت های سوزاک در جامعه جهانی دانست. در پایان دانشجویان و اساتید به تبادل نظرات خود پرداختند.